Nasırdan kurtulmanın 4 yolu - Azınlıkça
Yaşam

Nasırdan kurtulmanın 4 yolu

Nasır genellikle ayaklarımızda olur ve bizi rahatsız eder. Bu sert tabakayı geçirecek yöntemler neler?

Nasır, daha ziyade el ve ayağın sürekli olarak sürtünmelere uğrayan noktalarında üst derinin kalınlaşması ve sertleşmesi ile meydana gelen ve basılınca ağrı veren sertleşmiş deri tümseğidir. Nasır için birçok doğal ve bitkisel tedavileri denemenize rağmen bir türlü kurtulamıyorsanız sizlerle paylaşcağımız yöntemleri deneyin. Bir günde nasırdan kurtulun.

Nasır neden olur?

Basit bir anlatımla nasir oluşmasındaki ana neden ayağın belli bir veya birkaç bölgesinde sürtünmeyle birlikte oluşan fazla basınçtır. Nasir oluşumuna etki edebilecek birçok neden olmasına rağmen, bu tür etkiye sebep olabilecek ana nedenler:

  • Sıkı ayakkabı
  • Yüksek topuklu ayakkabı
  • Dışarıda yalın ayak yürümek
  • Ayak parmaklarındaki deformasyonlar

İşte nasırdan kurtulma yöntemleri…

Aspirin yöntemi

Birkaç damla suyun içine birkaç tane aspirin karıştırarak koyu bir macun kıvamında karışım yapılır. Nasırın üzerine bu aspirin macunu sürülür ve bir bandaj ile kapatılarak gece boyunca bekletilir. Bu işlem nasır kaybolana kadar sürekli tekrarlanmalıdır.

Mısır nişastası yöntemi

Ayak parmakları arası ter nedeni ile sürekli vıcık vıcık ise bu bölgelerde mantar ve nasır oluşması kolaylaşabilir.

Bu yüzden, özellikle ayak parmakları arasındaki bölgeye ve ayakların üzerine mısır nişastası dökülerek bu sorunlardan uzak kalmak mümkün olabilir. Bu rutubeti almaya yardımcı olan besin maddesi, ayakların kuru kalmasını devam ettirecektir.

Ananas yöntemi

Bu tropik topraklarda yetiştirilen meyve el ve ayaklar üzerindeki nasır için etkili bir ev tedavisidir. Çok basit bir tedavi olan bu uygulama için sadece biraz ananas alınır ve nasır üzerine yerleştirilerek bir gece boyunca beklenir.

Sürekli aynı şekilde yapılan bu işlem, hızlı bir şekilde şifa verir ve nasır ile ilgili ağrıyı hafifletmek için yardımcı olduğu bilinmektedir.

İncir yöntemi

Yeşil, olgunlaşmamış incir suyu eller ve ayaklardaki nasırlar için etkili bir çözüm yoludur.

Tedavi için, yeşil incirler koparıldıktan sonra suyu sıkılır ve günde üç kez nasırlı bölgelere uygulanır. Bu ev ilacı nasırın geçmesini sağlarken aynı zamanda tekrarlanmasını önler.

Not: Verilen  yöntemler alternatif tıp yöntemleridir. Herhangi bir yan etki görülmemesine karşı, ilk olarak uzman bir doktora danışmanız gerekebilir.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et