Vücudumuzun terden kötü kokmasını önleyecek 6 yöntem - Azınlıkça
Yaşam

Vücudumuzun terden kötü kokmasını önleyecek 6 yöntem

Terinizin kötü koktuğunu hiç düşündünüz mü? Kesinlikle evet, özellikle de hepimizin daha kolay terlediği ölümcül sıcak günlerde.

Vücudunuzun terinin kötü kokmasını önlemek için yapabileceğiniz bazı basit şeyler var.

Sıcakken günde en az bir kez duş alın

Teri yıkayacak ve cildinizdeki bakteri sayısını azaltacaksınız. Terin kendisi neredeyse kokusuzdur. Ancak normalde cildinizde yaşayan minik bakteriler cildinizle karıştığında hızla çoğalır ve kötü kokular üretir. Aslında, normal terlerseniz, çok terleyen insanlardan daha fazla vücut kokusu probleminiz olabilir. Bunun nedeni, aşırı terleyenlerde terin kokuya neden olan bakterileri yok etme eğiliminde olmasıdır!

Banyo yaparken antibakteriyel sabun kullanın

Bu, vücudunuzdaki bakteri sayısını ve dolayısıyla ter kokusunu azaltacaktır.

Banyodan sonra havluyla iyice kurulanın

Duştan/banyodan sonra vücudunuzun en çok terleyen bölgelerini iyice kuruladığınızdan emin olun. Cildiniz kuru ise, vücut kokusuna neden olan bakterilerin üzerinde üremesi daha zordur.

Deodorant veya reaktif kullanın

İyice sildikten sonra, koltuk altlarınıza güçlü bir deodorant veya ter önleyici kullanın. Deodorantlar terlemenizi engellemeyebilir ancak cildinizdeki bakteri kokusunu maskeleyecektir. Terleme önleyiciler, terlemeyi azaltan bir kimyasal olan alüminyum klorür içerir. Daha fazla yardıma ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız, doktorunuza daha güçlü reaktiflerin olası reçetesini sorabilirsiniz. Deodorant veya reaktifi sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez uygulamayı unutmayın.

Sıcak günlerde giydiğiniz kıyafetleri sık sık değiştirin

‘Taze’ giysiler, kötü vücut kokusunu sınırlayacaktır. Özellikle ayaklarınız da kokuyorsa çoraplarınızı sık sık değiştirdiğinizden emin olun. Ayakkabılarınızda deodorant tozları kullanın, tabanlıklarınızı sık sık değiştirin ve mümkünse yazın kapalı ayakkabı giymeyin.

Bazı yiyecek ve içeceklere dikkat edin

Yedikleriniz vücut kokunuzu etkiler. Acı biber veya diğer baharatlı yiyecekler gibi sizi daha fazla terletmeye eğilimli yiyecekler, kötü vücut kokusuna katkıda bulunur. Ayrıca soğan ve sarımsak gibi bazı yiyeceklerin doğal aroması tere geçerek terin daha da kötü kokmasına neden olabilir. Son olarak kafeinli içecekler veya alkol de sizi daha fazla terletebilir.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et