Sivrisineklerden kurtulmak için ilginç doğal yöntemler - Azınlıkça
Yaşam

Sivrisineklerden kurtulmak için ilginç doğal yöntemler

Sivrisineklerden kurtulmak için ilginç doğal yöntemler

Doğal yöntemlerle sivrisinekleri uzaklaştıracak yöntemler…

Havaların ısınmasıyla ortaya çıkan davetsiz misafirler olan sivrisinekler kaşıntı ve yara gibi istenmeyen cilt problemlerine neden oluyor. Sivrisineklerin hedefi olmamak ise basit yöntemler uygulayarak mümkün hale gelebiliyor. İşte sivrisineklerden kurtulmanın yolları…

Koyu renkli giysilerden uzak durun

Sivrisinekler koyu renkleri kendi özel alanları gibi gördükleri için koyu renkli elbiseler giyerseniz sizin yanınıza daha çok uğrarlar. Açık renk kıyafetler her zaman işe yarar.

Sirke kullanın

Odanızın penceresinin önüne içine sirke ilave edilmiş bir bardak su koyarsanız sivrisinekler odanızdan uzaklaşacaktır. Sirke güçlü bir sivrisinek kovucu görevi görür.

B ve C vitaminine yönelin

B vitamini ve C vitamini yönünden zengin besinler sivrisineklerin çok sevmediği gıda gruplarından. Bu tip vitaminlere sahip gıdaları tüketirseniz sivrisinekler sizden uzak durur.

Nane ve limon karışımı kullanın

Bir bardağa su doldurarak içerisine biraz nane yaprağı biraz da limon suyu sıkarak sivrisineklerden kolayca kurtulabilirsiniz. İsterseniz bu karışımı vücudunuza sürerek de sivrisinekleri kendinizden uzak tutabilirsiniz.

Sarımsak ya da soğanı deneyin

Sarımsak ya da soğanı ortadan ikiye bölerek sofranızın üstünde bırakabilirsiniz. Keskin kokusu olan sarımsak ve soğan harika bir sivrisinek kovucu olarak görev görürler.

Bahçenizde veya evinizin girişinde su birikintisi olmasına izin vermeyin

Su birikintisi sivrisineklerin uğrak alanlarının başında geliyor. Bahçenizi ve evinizi düzenli olarak temizleyerek su birikintisine izin vermeyin.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.