Önümüzdeki yıllarda parlayacak 20 meslek - Azınlıkça
Yaşam

Önümüzdeki yıllarda parlayacak 20 meslek

Dünyada teknoloji devrimiyle birlikte pekçok meslek tarihe karışırken, diğer yandan ortaya Airbnb, Uber gibi farklı alanlar da çıktı.

Birçok meslek ortadan kalkarken, ihtiyaçlar yenilerini yaratıyor ve analizcilere göre, bu alanda, gelecekte hakim olacak mesleklerden 20 tanesi şöyle sıralanıyor.

Yazılım geliştiricileri

Onlar piyasadaki değerli profesyonellerdir ve uzun süre öyle kalacaklardır. Süreçleri otomatikleştirmek için yeni sistemler oluşturan ekibin bir parçasıdırlar. Geliştiriciler olmadan, bu teknoloji çağı bugün tüm hızıyla devam etmeyecekti. Platformları analiz eder, anlar, çalıştırır ve bakımını yapar ve işletmeleri ve hizmetleri oluşturan kodu yazarlar.

Kullanıcı/Müşteri Deneyimi Uzmanları

Bu profesyonel için piyasada Müşteri Başarı Analisti gibi çeşitli varyasyonlar vardır. Bu profesyonelin görevi, belirli bir ürün satın alındığında veya bir hizmet alındığında müşteriye gerekli tüm yardımı sağlamaktır.

Çevrimiçi içerik oluşturucular

Bu profesyoneller zaten popülerdir ve gelecek yıllarda da öyle kalacaktır. Bunlar, dijital etkileyiciler olarak da bilinen çevrimiçi içerik oluşturan kişilerdir. Bir içerik oluşturucu, sosyal medya, özellikle de Instagram söz konusu olduğunda bir “sihirbaz”dır. Bu profesyonellerin başarısı, günümüzde insanların markalardan ziyade gerçek insanlarla daha fazla bağlantı kurmak istemesiyle açıklanabilir. Bununla birlikte, dünya çapındaki markalar bunun zaten farkında ve giderek daha fazla çevrimiçi etkileyicilerle ortaklıklar araştırıyor.

İçerik oluşturucu danışmanı

Dijital etkileyicilerin kariyerleriyle ilgilenen birçok ajans ve profesyonel var ve trend, yeni yaratıcılar ortaya çıktıkça daha fazlasına ihtiyaç duyulacak. İçerik oluşturucu danışmanları, şirketlerle ortaklıklar kurmaya yardımcı olmanın yanı sıra kariyer yollarına rehberlik eder ve yönetir.

Çevrimiçi öğretmen

Geleceğin mesleklerinde önemli bir trend, pandemi ile birlikte birçok kişi tarafından tercih edilen çevrimiçi öğretimdir. Ve öğretmenler, daha fazla öğrenciye ulaşmalarını sağlayan çevrimiçi sınıfın potansiyelini fark etmeye başlıyor.

Bu, çevrimiçi kurs pazarı daha uzmanlaştıkça ve küresel olarak yayıldıkça bilgi işlerini büyütmek isteyen profesyoneller için bir varlıktır.

Antrenörlük

Koç, diğer insanların hayatlarının çeşitli alanlarında, ancak esas olarak profesyonel kariyerlerinde ilerlemelerine yardımcı olan bir profesyoneldir. Finans, duygusal zeka, kilo verme, maneviyat vb. her türlü alanda “koçlar” vardır. Koç olmak isteyenler için, meslek, öğretim teknikleri ve gelecekteki müşterilerine yardımcı olacak araçlar hakkında kurslar vardır.

Kişisel antrenör (Personal trainer)

Artık sosyal medya vücut imajını giderek daha fazla etkilediğinden, her gün egzersiz yapmak isteyen insanlara olan talep artmaya devam edecek. Birçok insan fiziksel aktivitelerini sürdürmekte zorlanır, bu yüzden onları koltuktan kaldırmak ve kendileri için kesilmiş ve uyarlanmış kişiselleştirilmiş egzersiz rutinleri oluşturmak için belirli bir eğitmenin yardımına ihtiyaç duyarlar! Ve o kişisel antrenörden başkası değil.

Dijital Pazarlama

Pazarlama müdürlüğü eski bir meslek olmasına rağmen online dünyada oldukça fazla yer edinmiş, bu da kariyerinin internet odaklı uzmanlaşmasına yol açmıştır.

Büyük veri analisti

Bu özel meslek, bir sistemden gelen veya internette dolaşan tüm verilerin analizi ile ilgilidir. Şirketlere işlerini şimdi ve gelecekte neyin etkileyeceğini göstermek için veri bilimini kullanır. Dijital dünya, süreçlerini analiz etmek ve iyileştirmek için büyük ölçüde verilere güveniyor. Bu nedenle büyük veri analistinin rolü ortaya çıkmıştır ve bu kadar yüksek talep görmektedir.

Topluluk yöneticisi

Bir şirket çevresindeki müşteriler ve topluluklarla ilişki kurmaktan, işi geliştirmek ve şirketi bu kişiler karşısında konumlandırmak için fikir toplamaktan sorumludur. Bazı şirketlerin zaten bu pozisyonda çalışanları var ve bu önümüzdeki yıllarda kesinlikle genişleyecek. Bu, şirket çevresinde kültürü oluşturan ve ilgili markanın takipçilerini yaratan kişiler olduklarından, kuruluşlar içinde önemli bir roldür.

Çevre Mühendisi

Çevre büyük değişiklikler geçiriyor ve bu meslek geleceğin meslekleri arasında vazgeçilmez olacak. Çevre mühendisinin birincil sorumluluğu teknoloji ve çevre ile çalışmaktır. Gezegene yardımcı olmak için yeni çevre yönetim sistemleri ve çözümleri yaratma ihtiyacı yadsınamaz.

Hastane mühendisi

Hastanelerdeki teknoloji de gelişti ve yeni tedaviler, ameliyatlar ve sağlık profesyonellerinin günlük yaşamları için yeni makineler geliştiriliyor. Bu nedenle hastane mühendisleri kesinlikle geleceğin meslekleri arasında yer almaktadır. Ana görevleri, hastanelerdeki her türlü sorunu çözmek için gerekli görülen tüm teknolojileri toplamak ve uygulamaktır.

Bilgi Güvenliği

Belirli bir şirketin tüm dijital bilgilerinin değiştirilmemesini veya tehlikeye atılmamasını sağlamaktan sorumlu kişidir. Teknoloji geliştikçe internette kötü niyetli niyetler de gelişti. Ne yazık ki, bazı insanlar insanlardan ve şirketlerden veri çalmaya çalışıyor. Bilgi güvenliği uzmanları, yalnızca verilerin korunmasını sağlamakla kalmaz, aynı zamanda yeni çözümler oluşturulmasına da yardımcı olur.

Atık yöneticisi

Kalıntıların, özellikle katıların üretiminin önemli ölçüde artması, bu konunun yönetilmesi ihtiyacını doğurmuştur. Bir atık yöneticisinin çöpe farklı bir şekilde bakması, çöpe giden tüm bu malzemelerle başa çıkmanın daha iyi yollarını bulmak için yeni projeler ve çözümler yaratması gerekir.

3D tasarım mimar ve mühendisi

Mühendislik, mimarlık ve şehir planlama alanında mekanları 3 boyutlu olarak görmek mümkün olacak ve bu nedenle profesyonellerin müşterilerine daha gerçekçi bir deneyim sunmak için bu alanda uzmanlaşmaları gerekiyor.

Mobil cihaz tasarımcısı

Giyilebilir cihazlar, insanların hayatlarını kolaylaştıran bir tür teknolojiye sahip gözlükler, lensler, saatler ve diğer cihazlardır. Ve bu cihazları geliştirebilen profesyoneller önümüzdeki yıllarda çok talep görecekler.

İmaj danışmanı

Kişisel eğitmenlere benzer şekilde, bir imaj danışmanı insanlara nasıl iyi görünecekleri konusunda en iyi tavsiyeyi verir. Ve sadece kişisel yaşamlarında değil, saç kesiminden elbiseye kadar profesyonel yaşamlarında da.

İnovasyon yöneticisi

Kulağa genel bir terim gibi gelse de, belirli uzmanlar arayan şirketler bulmak zaten mümkün. Bunlar, bir şirketin iş modelini geliştirmek için ana işi veya belirli bir alanı olsun, stratejilerini gözden geçirmekten sorumlu kişilerdir. Sonuçta bir şirketin pazarda öne çıkması için inovasyon yapması ve farklı düşünmesi gerekiyor. Gittikçe daha fazla rakip ortaya çıkıyor ve inovasyon yöneticisinin rolü, diğerlerinden bir adım önde olmak için yeni şeyler icat etmektir.

Genetikçi

Bu zaten mevcut bir meslek ve önümüzdeki yıllarda daha çok yer kazanacak. Bir genetikçinin birçok görevi arasında, bir kişinin gelecekte gelişebileceği hastalıkları tespit etme ve semptomlar ortaya çıkmadan önce harekete geçme yeteneği vardır.

Yetenek yöneticisi

Yetenek yönetimi, bugün İnsan Kaynakları departmanının yaptığının biraz ötesine geçiyor. İnsanların kariyerlerinde daha iyi profesyoneller olabilmeleri için güçlü ve zayıf yönlerini belirleyip daha iddialı hareket etmek gerekir.

Yetenek yöneticisi, profesyonelleri becerilerini geliştirmeleri için eğitmenin yanı sıra, şirket kültürünün korunmasına ve cironun azaltılmasına yardımcı olurken, yeni çalışanların işe alınmasında da rol oynar.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yaşam

Önümüzdeki Yıllarda Patlama Yapacak Meslekler

Teknolojinin hızla ilerlemesi ve dünya genelindeki demografik değişiklikler, iş piyasasında önemli dönüşümlere yol açıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Amazon Yunanistan’a yatırım yapıyor: Başbakan mutlu

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Yunanistan’a yatırım yapacak olan Amazon Web Hizmetleri şirketinin temsilcileriyle bir telekonferans gerçekleştirdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Google arabaları Yunanistan’a geliyor

Yunanistan’da vatandaşlar ve ziyaretçiler, bu yaz, sokaklarda Google arabalarıyla karşılaşacaklar.
Devamını oku...