Son ankette ND ile SYRIZA arasındaki fark açılıyor - Azınlıkça
Yaşam

Son ankette ND ile SYRIZA arasındaki fark açılıyor

Son ankette ND ile SYRIZA arasındaki fark açılıyor

Pulse araştırma şirketinin Action24 hesabına gerçekleştirdiği son kamuoyu yoklamasında ND ile SYRIZA arasındaki puan farkının açıldığı görülüyor.

Oy tercihinde anamuhalefet partisi ND %30’lara ulaşırken, SYRIZA’nın %17 oranında tercih edildiği görülüyor. Geçersiz oylar dağıtıldığında ise iki parti arasındaki fark 14 puana yükseliyor.

“Seçimleri kim kazanır?” sorusuna ise ankete katılanların %64’ü ND, %17’si SYRIZA yanıtını veriyor. Kiryakos Mitsotakis %34 ile Aleksis Tsipras’tan (%19) başbakanlığa daha uygun lider olarak görülürken, “hiçbiri” tercihi %43 ile en çok tercih edilen seçenek oluyor.

Oy tercihinde partiler arasındaki sıralama şöyle:

ND %30
SYRIZA %17
ALTIN ŞAFAK %7
PASOK-DİMAR %6,5
KKE %6
PLEVSİ %2
POTAMİ %1,5
ANEL %1,5
ELLİNİKİ LİSİ %1,5
LAE %1
ANTARSYA %1
EPAM %1

Diğer taraftan ankete katılanların %73’ü yeni önlem paketinin ve bu önlemlere karşı alınacak olan pozitif önlemlerin “yeni bir dördüncü memorandum” olduğunu düşünürken, %74’ü ise yeni önlemlerin ve pozitif önlemlerin krizden ve memorandumlardan çıkışı sağlamayacağını düşünüyor.

Pozitif önlemlerle ilgili olarak ise vatandaşın %32’si uygulanacağını %55’i ise uygulanmayacağını düşünüyor. Alınacak önlemlerin yaşatacağı kaybı pozitif önlemlerin kapatacağına inanların oranı ise sadece %14 olarak şekillenirken, %74’lük bir kesim açığı kapatacaklarına inanmıyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et