Instagram'da NFT dönemi başlıyor - Azınlıkça
Yaşam

Instagram’da NFT dönemi başlıyor

Facebook veya yeni adıyla Meta’nın CEO’su Mark Zuckerberg, bugün yaptığı açıklamada Instagram’a satış da yapılabilen NFT’lerin geleceğini duyurdu.

Zurckerberg, NFT’lerin Instagram içinde nasıl kullanılacağını detaylandırmasa da kullanıcıların mevcut NFT’lerini sergileyebileceklerini ve yeni NFT’ler oluşturabileceklerini söyledi.

Metaverse geleceğine hazırlık yapmaya devam eden Facebook, Instagram ve WhatsApp’ın çatı şirketi Meta, uzun zamandır Instagram’a NFT’lerin geleceği iddialarıyla gündemdeydi. Bu iddialar, son olarak geçen haftalarda bizzat Instagram CEO’su Adam Mosseri tarafından onaylanmıştı. Fakat bugün, en üst düzey isimden açıklama geldi.

WebTekno’da yer alan habere göre; Meta CEO’su Mark Zuckerberg, bugün paylaştığı açıklamasında NFT’lerin çok yakında Instagram’a geleceğini duyurdu. Zurckerberg, NFT’lerin Instagram içinde nasıl kullanılacağını detaylandırmasa da kullanıcıların mevcut NFT’lerini sergileyebileceklerini ve yeni NFT’ler oluşturabileceklerini belirtti.

NFT’ler, dijital ortamda herhangi bir eserin tamamen benzersiz ve tek olmasını sağlıyor. NFT’lerin Instagram’da üstleneceği rol henüz bilinmese de Meta’nın gelecek metaverse vizyonu düşünüldüğünde, bazı ipuçları bulunabiliyor.

Instagram’a gelen NFT’ler, Mark Zuckerberg’ün de paylaştığı gibi profillerde sergilenebilecek. Fakat bu NFT’ler, gelecekte, Meta’nın metaverse sunumunda gösterilen dünyada da yer edinecek. Bununla birlikte Instagram’a gelen NFT özelliğiyle birlikte kullanıcılar, yalnızca NFT’lerini sergilemek ve oluşturmakla kalmayacak, bunları satışa çıkarabilecek veya satın da alabilecek.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.