Yunanistan’ın borcuyla ilgili anlaşma sağlanamadı - Azınlıkça
Yaşam

Yunanistan’ın borcuyla ilgili anlaşma sağlanamadı

Yunanistan’ın borcuyla ilgili anlaşma sağlanamadı

Dün gece geç saatlere kadar süren Eurogrup toplantısında Yunanistan’ın borcu konusunda anlaşma çıkmadı.

2022 yılı sonrası Yunanistan’ın elde etmesi gereken bütçe fazlası konusunda da Avrupa Birliği Maliye Bakanları anlaşmaya varamadı. Yunanistan’ın borcu konusunun 15 Haziran’da yapılacak bir sonraki Eurogrup toplantısında yeniden ele alınacak.

Αvrupalı yetkililer Yunanistan programının ikinci değerlendirmesi ve ülkenin borcuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Eurogrup Başkanı Jeroen Dijsselbloem “Büyük ilerleme kaydettik” ifadelerini kullandığı açıklamasında “Yunanistan’ın borcunun sürdürülebilirliği ile ilgili ilk görüşmeleri yaptım ancak konuyla ilgili total bir anlaşma sağlanamadı. Önümüzdeki haftalarda temaslarımıza devam edeceğiz” şeklinde konuştu. Dijsselbloem Yunanistan’a yönelik kredi taksitinin ise Haziran ayı içerisinde serbest bırakılabileceğini de sözlerine ekledi.

Avrupa Birliği Ekonomi İşlerinden Sorumlu Fransız Komiser Pierre Moscovici ise 140 reformsal önlemi masaya yatırdıklarını dile getirdiği açıklamasında “140 önlem yerine getirildi. Yunanistan çok önemli bir ilerleme kaydetti” şeklinde konuştu.

Toplantı başlamadan önce daha belirgin olan IMF ile Almanya arasında Yunanistan konusundaki görüş ayrılığının toplantı sırasında da giderilemediği kaydedildi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et