Mercedes-Benz, benzinli otomobil üretimini ne zaman durduracak? - Azınlıkça
Yaşam

Mercedes-Benz, benzinli otomobil üretimini ne zaman durduracak?

İklim Değişikliği Zirvesi bugün, ‘taşımacılık’ üzerine yapılan toplantısında Mercedes dahil 6 otomobil devi, 2040 yılına kadar fosil yakıtlı araçların üretimini sonlandıracaklarına dair taahhüt ettiler.

İsveç merkezli Volvo, ABD merkezli Ford ve General Motors, Almanya merkezli Daimler AG’nin Mercedes-Benz’i, Çin merkezli Tata Motors bünyesindeki Jaguar Land Rover, bu yüzyılın ortasına kadar küresel ısınmayı önlemeye yardımcı olacak son girişim olan taahhüdü imzaladı. Otomobil şirketlerinin yanı sıra Uber de bu taahhüde imza atan şirket oldu.

31 Ekim’de başlayıp 12 Kasım’a kadar süren 2021 Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı, Birleşik Krallık’ın Glasgow kentinde gerçekleştirildi. 

Konferansın ana konularından biri ise elbette geleceğe yönelik, iklim değişikliğini azaltmaya ve engellemeye yardımcı olacak önlemlerdi.

Öte yandan 2040 yılına kadar fosil yakıtlı otomobil üretimini sonlandıracağı konusundaki taahhüdü imzalamayan dev şirketler bulunuyordu. Bu şirketler arasında Toyota, Volkswagen AG, Stellantis, Honda, Nissan, BMW, Hyundai ve Çin, ABD ve Almanya’nın bazı önde gelen otomobil üreticileri yer alıyor.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayın

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

BMW 520i: İşte Yunanistan ve Türkiye’deki fiyatı

Dünyada çoğu pazarda olduğu gibi ülkemizde de BMW 5 Serisi’nin temel versiyonu 2 litrelik dört silindirli benzinli motora sahip 520i’dir.
Devamını oku...