Pfizer, korona hapı testlerine başladı - Azınlıkça
Yaşam

Pfizer, korona hapı testlerine başladı

Koronavirüs aşısını piyasaya süren ilk firma olan Pfizer şirketi şimdi de korona hapını test etmeye başladıklarını açıkladı.

Pfizer şirketi, Kovid-19 virüsüne maruz kalanlar arasında enfeksiyonunun önlenmesi için araştırma amaçlı oral antiviral koronavirüs hapının test edildiğini duyurdu.

Bu konuda büyük bir çalışma başlattığını söyleyen firma ağızdan alınacak bir hap geliştirmeye çalışan tek ilaç şirketi değil. ABD merkezli Merck&Co ve İsviçreli Roche şirketleri de Kovid-19 için kolay bir antiviral hap geliştirmek için yarışıyor.

Oldukça ilerlemiş seviyede olan çalışmaca Pfizer’in PF-07321332 olarak isimlendirdiği ilaç test edilecek. Semptomatik Kovid-19 enfeksiyonu olan bir bireyle aynı evde yaşayan 18 yaş ve üstü 2 bin 660 sağlıklı yetişkinin katılımcı olduğu bu testi sonuçlarının yakında açıklanması bekleniyor.

Denemede, koronavirüsün çoğalması için gerekli olan önemli bir enzimin aktivitesini bloke etmek üzere tasarlanan PF-07321332, HIV enfeksiyonu için kombinasyon tedavilerinde yaygın olarak kullanılan eski bir ilaç olan düşük dozda ‘Ritonavir’ ile birlikte uygulanıyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünya Sağlık Örgütü, Kovid-19'un artık küresel acil durum olmadığını ilan etti

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, “Covid-19’un küresel sağlık acil durumu sona erdi” diyerek umutlu bir açıklama yaptı. Öte yandan Ghebreyesus, Covid-19’un küresel sağlık tehdidi olarak sona ermediği uyarısında bulundu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Pfizer’in CEO’su Albert Burla ikinci defa koronaya yakalandı

Pfizer’in CEO’su Albert Burla yaptırdığı koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıkladı. Burla iki ay içerisinde iki defa koronaya yakalanmış durumda.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

ABD 5 yaş altı çocuklar için Covid-19 aşısına onay verdi

ABD İlaç ve Gıda Dairesi (FDA), Pfizer/BioNTech ve Moderna ilaç firmalarının 5 yaş altı çocuklar için geliştirdiği Kovid-19 aşısının kullanımına onay verdi.
Devamını oku...