Otomobil ehliyetiyle motosiklet de kullanılsın önerisi - Azınlıkça
Yaşam

Otomobil ehliyetiyle motosiklet de kullanılsın önerisi

Otomobil ehliyetiyle motosiklet de kullanılsın önerisi

Yunanistan Otomobil ve Motosiklet Bayileri ve İthalatçıları Birliği otomobil ehliyeti sahiplerinin motosiklet de kullanabilmesi yönündeki öneriyi tartışmaya açtı.

News247.gr sitesinde yer alan habere göre birçok Avrupa ülkesinde geçerli olan bu uygulamanın Yunanistan’da da hayata geçirilmesi için girişimler başladı.

Otomobil ehliyeti sahiplerinin 125 cc’ye kadar olan motosikletleri kullanabilmeleri ve bunun için özel motosiklet ehliyeti almalarının gerekmemesi konusu masaya yatırılan konular arasında yer alıyor. Zira İtalya, İspanya, Fransa, Portekiz, Belçika ve Polonya’da bu yönde yasaların olduğu ve bunun trafik kazalarına olumsuz etkisi olmadığı belirtiliyor.

Ancak bu uygulamanın hayata geçirilmesi için ise sürücülerin en azından 5 yıllık otomobil ehliyeti sahibi olması şartının getirilmesi görüşülüyor. Böylece 18 yaşındaki gençlerin otomobil ehliyetini aldıktan sonra direkt motosiklet de kullanabilmeleri önlenebilecek. Bunu yapabilmeleri için 23 yaşına gelmeleri gerekecek.

Bu konu şimdilik tartışma aşamasında. İleriki dönemde yasa haline getirilip uygulamaya konur mu konmaz mı hep birlikte göreceğiz.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et