Uzmanlar: Yeni mutasyon görüldü. Bu daha bulaşıcı. Adı ise… - Azınlıkça
Yaşam

Uzmanlar: Yeni mutasyon görüldü. Bu daha bulaşıcı. Adı ise…

Bütün dünyada endişe yaratan Delta varyantı konuşulurken bir yeni mutasyon daha ortaya çıktı. Uzmanların Delta varyantından da daha bulaşıcı dediği yeni varyanta ise Delta Plus adı konuldu.

Hindistan’da sağlık yetkilileri, ülkede endişe verici yeni bir “Delta Plus” koronavirüs türünün her geçen gün daha da arttığını açıkladılar.

Ülkede şu ana dek 40 Delta Plus varyantı vakası görüldü. Federal sağlık sekreteri Rajesh Bhushan, Delta Plus’ın dünyada hızlıca yayılan Delta varyantına göre daha bulaşıcı olduğunu ifade etti.

Uzmanlar Hindistan’da, virüsün Delta varyantının (B.1.617) ardından ortaya çıkan Delta Plus varyantının vaka sayısının ise 40 kişiye yükseldiğini söylüyorlar.

Ülkede Delta varyantından daha bulaşıcı ve tehlikeli olduğu ifade edilen Delta Plus adlı yeni mutasyon be kadar yayılacak bilinmiyor.

Hindistan hükümeti tarafından yapılan açıklamada, “Delta Plus varyantı Maharaştra, Kerala ve Madhya Pradesh’te görüldüğü ve bugüne kadar ise 40 vaka tespit edildiği kaydedildi ve “Önemli bir artış yok” denildi.

Maharaştra, Kerala ve Madhya Pradesh’e yeni varyantının yayılmaması için kalabalıkların ve toplantıların yasaklanmasıyla beraber virüse karşı alınan önlemlerin artırılması talimatı verildi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Hindistan varyantının baskın tür haline geldiğini ve daha bulaşıcı olduğunu açıklamıştı.

Yeni belirlenen Delta Plus varyantının ise Delta varyantından daha bulaşıcı ve tehlikeli olduğunu düşünülüyor ve uzmanları endişelendiriyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Hindistan Atina Büyükelçisi Dedeağaç Limanı'nı ziyaret etti

Hindistan’ın Yunanistan’daki Büyükelçisi Amrit Lugun, Batı Trakya’nın Dedeağaç (Alexandroupoli) şehrindeydi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Profesör Canakis: 30.000'den fazla vaka bekliyoruz

Göğüs Hastalıkları Profesörü Nikos Canakis Delta ve Omikron varyantlarının bir arada görülmesiyle birlikte aynı anda iki pandemiye sahip olmak gibi bir durumun olduğunu iddia etti. 
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Fauci: Omikron’un Delta’dan daha kötü olmadığı neredeyse kesin

Tüm dünyada önlemlerin ve endişenin armasına neden olan Omikron varyantı ile ilgili Delta’dan daha tehlikeli olmadığına dair olumlu açıklamalar geliyor. 
Devamını oku...