Yunan üniversitelerine giriş sınavlarının tarihi belli oldu - Azınlıkça
Yaşam

Yunan üniversitelerine giriş sınavlarının tarihi belli oldu

Yunan üniversitelerine giriş sınavlarının tarihi belli oldu

Yunanistan’da lise son sınıf öğrencileri için yapılacak üniversiteye giriş sınavlarının başlama ve bitiş tarihleri belli oldu.

Genel liselerde 7 Haziran’da başlayacak sınavlar 19 Haziran’da son bulacak. Meslek liselerinde ise sınavlar 6 Haziran’da başlayarak 21 Haziran’da noktalanacak. Özel derslerle ilgili sınavlar 22-30 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Pratik sınavlar ise 20-30 Haziran tarihleri arasında yapılacak. Eğitim Bakanlığının planlamasına göre sınav sonuçları 29 Haziran’da açıklanacak.

Üniversite öğrenci adayları 43.758’i üniversitelerde (AEİ) 29.968’i teknik üniversitelerde (TEİ) olmak üzere gelecek yıl üniversitede öğrenim görmeye başlayacak 70.726 öğrenciden biri olmak için kıyasıya yarışacak.

Liselerde ders yılı 9 Mayıs’ta tamamlanacak ve bu yıl ilk kez okul sınavları üniversiteye giriş sınavları öncesinde 11-26 Mayıs tarihleri arasında yapılacak.

Ortaokullar

Ortaokullar için ise derslerin 26 Mayıs’ta son bulması öngörülüyor. Okul sınavları ise 1-9 Haziran tarihleri arasında yapılacak ve sonuçlar 12 Haziran’da açıklanacak.

Akabinde bu yıl ilk kez 13-23 Haziran tarihleri arasında ikmale kalan öğrenciler için okullarda kurs verilecek ve öğrenciler 26-27 Haziran’da yeniden sınava girecek.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.