Kırmızı benler kanser habercisi mi? - Azınlıkça
Yaşam

Kırmızı benler kanser habercisi mi?

Kırmızı benler kanser habercisi mi?

Anjiyom (kırmızı ben) kan damarlarından kaynaklanan küçük, iyi huylu bir tümör. Eğer cildinizde kırmızı bir benle karşılaşırsanız, endişelenmeyin.

Çoğu kişi anjiyomlara 30 yaşında veya sonrasında sahip oluyor. Cilt üzerinde küçük bir vişne çekirdeği kadar olan, genellikle kollarda ve omuzlarda olan anjiyomlar genellikle ilerleyen yaş ve deri transformasyonu sebebiyle meydana geliyor.

Sağlık problemleri ya da yanlış yaşam tarzı: Anjiyom damarlanmaya başladıysa, o zaman karaciğer, vasküler hastalıklar ya da hormonla bir bozukluğun habercisi olabilir. Anjiyomun büyüdüğünü, şekil değiştirdiğini ya da kanadığını fark ederseniz derhal bir doktora danışmalısınız. Anjiyomlar genelde acil olarak gösterilmesi gereken şeyler değildir ancak yine de temkinli olmakta fayda var.

Ayrıca, anjiyomların meydana gelmemesi için de önlem almak gerekebilir. En önemli korunma yöntemi sağlıklı yaşam ve dengeli bir beslenmedir. Sebze yemek ve sağlıklı yağları hayatınızda tutmak önemli unsurlar olabilir. Yalnızca bu küçük ipuçlarıyla bile cildinizi temiz, vücudunuzu sağlıklı tutmanız mümkün olacaktır. – Star

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.