İnsan kanı içeren ayakkabı 1018 dolardan satışa çıkıyor - Azınlıkça
Yaşam

İnsan kanı içeren ayakkabı 1018 dolardan satışa çıkıyor

Ürün satışlarında kullanılan pazarlama taktikleri bazen insanları şaşkın halde bırakıyor. Pazarlamacıların son ürünü insan kanı içeren spor ayakkabı.

İnsan kanı içerdiği için “Şeytan Ayakkabısı” adı verilen ayakkabılar ABD merkezli MSCHF adlı ekibin rapçi Lil Nas X’le birlikte tasarlanmış.

Tasarımcılar “Bir damla insan kanı” içerdiğini söyledikleri ayakkabıları, ünlü ayakkabı markası Nike’ın Air Max ’97 modelinden esinlenmişler.

29 Mart günü 666 çiftinin satışa çıkarılacağı ayakkabının fiyatı ise 1018 dolar. 

Fiyat etiketinde Luka İncili’nin 10:18 bölümündeki bir ayete gönderme yapılıyor. Bu ayette Şeytan’ın “gökten bir şimşek gibi düştüğü” ifade ediliyor.

Ayakkabının tanıtımı sosyal medyada yankı uyandırırken yoğun tepkiyle karşılaştı.

ABD’li yapımcı ve DJ Brian Dawe, “Bu adam herkese uygun bir country hip-hop şarkısı yapmıştı. Şimdiyse şeytanı övüyor. Hayır, bunu kabul etmiyorum, bu saçmalığı iptal edin” diye yazdı.

1966’da ABD’de kurulan Şeytan Kilisesi ise ayakkabıları övenlerden oldu. Kilisenin Twitter hesabından “Bize de bir çift ayırın” paylaşımı yapıldı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yaşam

Spor ayakkabı alırken nelere dikkat edilmeli?

Ayakkabı satın almanın kolay bir reçetesi yoktur; Burada dikkat edilmesi gereken en önemli unsur ayakkabı alırken ayağımızın rahat etmesidir.
Devamını oku...