Miraç Kandili mesajları ve okunacak dualar - Azınlıkça
Yaşam

Miraç Kandili mesajları ve okunacak dualar

Miraç Kandili, İslam peygamberi Hazreti Muhammed’in (sav) Kudüs’ten göğe yükselip, Allah ve öte alemleri görüp tekrar dünyaya geriye döndüğü gecedir.

Miraç Kandili gecesinde beş vakit namaz farz kılınmış ve Allah’a şirk koşmayanların bağışlanacağı müjdesi verilmiştir.

Hazreti Muhammed Miraç yolculuğuna “Burak” adındaki binekle çıkmıştır. “İsra ve Miraç mucizesi” ismiyle anılan olay, Kur’an-ı Kerim’de İsra ve Necm surelerinde ifade edilmektedir. “İsra olayı”, Hazreti Muhammed’in bir gece Mekke‘den Kudüs‘e, “Miraç Kandili olayı” ise gökler ötesine yaptığı yolculuğa denmektedir.

Miraç gecesinde beş vakit namaz farz kılınmış, Allah’a şirk koşmayanların bağışlanacağı müjdesi verilmiş ve “Amenerrasulü” diye başlayan Bakara Suresi’nin son iki ayeti vahyedilmiştir.

MİRAÇ KANDİLİNDE OKUNACAK DUALAR NELER?

“Allah’ım! Doğru söyleyen bir dil ve teslim olmuş bir kalp lütfetmeni istiyorum.” (Tirmizi, Daavat, 23)

“Ya Rabbi! Sen affedicisin, affetmeyi seversin, beni affet.” (İbn Mace, Dua, 5)

“Allahım! Senden hidayet, takva, iffet ve(başkalarına muhtaç olmayacak) zenginlik niyaz ediyorum.” (Müslim, Dua, 72)

“Ey kalpleri evirip çeviren Allahım! Kalbimi dininde sabit kıl.” (Tirmizi, Daavat, 124)

“Allahım! Zulmetmekten ve zulme uğramaktan sana sığınırım.” (Nesai, İstiaze, 14)

“Allah’ım! Günahlarımı, bilgisizlik yüzünden yaptıklarımı, haddimi aşarak işlediğim kusurlarımı, benden daha iyi bildiğin bütün hatalarımı bağışla.” (Buhari, Daavat, 60)

“Allah’ım acizlikten, tembellikten, korkaklıktan, cimrilikten, ihtiyarlık düşkünlüğünden ve kabir azabından sana sığınırım. Allah’ım! Bana sana karşı gelmekten sakınma duygusu kazandır.Nefsimi günahlardan arındır, çünkü onu en iyi arındıracak olan Sensin.Nefsimin sahibi ve efendisi sensin.Allah’ım! Faydasız bilgiden, ürpermeyen gönülden, doyma bilmeyen nefisten, kabul olmayacak duadan sana sığınırım.” (Müslim, Zikir, 73; Nesai, İstiaze, 13, 65)

“Allah’ım! Senden senin sevgini ve beni sana yakın kılacak herkesi sevmeyi bana nasip etmeni niyaz ediyorum.” (Tirmizi, Daavat, 73)

“Allah’ım! Beni güzellikler işleyip müjdesine nail olanlardan, kötülük işlediklerinde de bağışlanma dileyenlerden eyle.” (İbn Mace, 57)

Miraç Kandili Mesajları

Ey Rabbim! Bu gece şu sonsuz merhamet ve rahmet deryasından bir damla da olsa nasiplenmeyi kısmet eyle. Miraç kandiliniz mübarek olsun!

Semanın kapılarının sonuna kadar açılıp rahmetin sağanak gibi yağdığı böyle bir gecede düşen damlaların sizleri sırılsıklam etmesi dileğiyle… Kandiliniz mübarek olsun!

Ellerin duaya uzandığı sinelerin dostlara açıldığı, gözlerin masumiyet aradığı bu mübarek günde tüm dualarınızın kabul olması dileğiyle…

Bugün ellerini semaya gönlünü Mevla’ya aç… Bugün günahlarından olabildiğince kaç çünkü bugün Miraç kandili… Miraç Kandiliniz mübarek olsun!

Yağmurun toprağa hayat verdiği gibi dualarınızda hayat bulacağı bu gecede dua bahçesinde yeşeren fidan olmak dileğiyle kandiliniz mübarek olsun.

MİRAÇ KANDİLİNDE YAPILMASI GEREKEN İBADETLER NELER?

  • Oruç Tutmak
  • Kaza namazı ve Nafile Namazı Kılmak
  • Kur’ân-ı Kerîm Okumak
  • Tevbe İstiğfar Etmek
  • Dua Etmek
  • Salavat Getirmek
  • Sadaka Vermek

sss

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe'de Filistin İçin Yeni Gösteri Düzenlenecek

İskeçe’deki Özel Sektör ve Ticaret Çalışanları Birliği, 21 Ekim Cumartesi günü Filistin konusunda farkındalık yaratmak ve destek sağlamak amacıyla yeni bir gösteri düzenleyeceğini açıkladı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Suudi Arabistan, Mekke ve Medine’de yeniden kısıtlamalara başlıyor

Suudi Arabistan, Koronavirüs Kovid-19 önlemleri kapsamında Mekke’de Mescid-i Haram ve Medine’de Mescid-i Nebevi için 30 Aralık Perşembe gününden itibaren sosyal mesafenin yeniden uygulanmaya başlanacağını açıkladı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Macron Fransız İslamı oluşturmak için konsey kuruyor

İslam dinini kendi örf, adet ve geleneklerinin yanısıra devletle de uyumlu hale getirmek isteyen Fransa hükümeti, kendisinin istediği Fransız İslamını oluşturmak için konsey kurma kararı aldı.
Devamını oku...