Kurublis: Bazıları acele etmesin, seçimler 2019’da - Azınlıkça
Yaşam

Kurublis: Bazıları acele etmesin, seçimler 2019’da

Kurublis: Bazıları acele etmesin, seçimler 2019’da

Denizcilik ve Ada Politikası Bakanı Panayotis Kurublis Atina Haber Ajansına verdiği demeçte Yunanistan’da genel seçimlerin 2019 yılında yapılacağını ifade etti.

“Siyasi istikrarsızlık oluşmasının Yunanistan için gerek ülke ekonomisi gerekse de ulusal meseleler açısından felaket olacağını” ifade eden Kurublis “Siyasi istikrarsızlık da hükümetin düşmesiyle oluşur. Birileri acele etmesin, sabır etsin ve zamanı gelecektir” dedi.

Kurublis sözlerinin devamında ise “Yunan halkı bu hükümeti dört yıllığına seçti. 2019’da da bu hükümetin ne yaptığına, ne için uğraş verdiğine ve bunların günlük yaşama sonucunun ne olduğuna karar verecektir. 2008, 2009 ve 2010 yıllarında ülkedeki siyasi güçler ülkenin içine girdiği bu tehlikeli duruma karşı göğüs gerebilmek için ortak bir noktada buluşamadılar. Ancak artık bu durumdan kurtulup piyasalara çıkmalıyız ve ekonominin de yeniden işlemeye başlaması gerekir” ifadelerini kullandı.

Ege’de Türkiye ile yaşan gerginliğe de değinen Denizcilik Bakanı Panayotis Kurublis “Samimiyetle ve sağduyuyla, siz gazetelerde yazanların ve radyo ile televizyonlarda konuşanların vatanperverliğine dokunarak, bu meseleleri büyütmemeye davet ediyorum. Çok rica ediyorum. Turizm dönemi yaklaşıyor ve ister bilerek isterse de bilmeyerek bu konular sebepleri olanlar tarafından kullanılıyor. Biz Milli Savunma Bakanlığından ve Sahil Güvenlik Komutanlığından – bu arada bütün kurmaylarımıza teşekkür etmek isterim – durumu soğukkanlılık ve itidalle takip ediyoruz. Ben işlerin çoğu kez göründüğü nitelikte olmadığına da inanıyorum ve bu nedenle açıklamalardaki sertliğin düşürülmesini istiyorum.”

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et