Brüksel: Yunanistan konusunda nihai anlaşma Nisan’da olabilir - Azınlıkça
Yaşam

Brüksel: Yunanistan konusunda nihai anlaşma Nisan’da olabilir

Brüksel: Yunanistan konusunda nihai anlaşma Nisan’da olabilir

Brüksel’deki Avrupalı kurmaylar Yunanistan konusunda nihai anlaşmanın Nisan ayındaki Eurogrup toplantısında sağlanabileceğini düşünüyor.

20 Şubat’taki Eurogrup toplantısından elde edilen sonuçtan dolayı Brüksel’de memnuniyet hakim. Kreditörlerin temsilcilerinin Atina’ya dönmesini sağlayan anlaşmanın, Yunanistan’ın Avrupalı kreditörleri ile IMF arasındaki görüş farklılıklarının kısıtlamanın yolunu açtığı düşünülüyor. Zira yeni reform paketinin uygulanmasının, 2018 yılı Ağustos ayında Yunanistan’a yönelik kurtarma programının sona ermesiyle, ister Avrupalıların iyimser isterse de IMF’nin kötümser öngörüleri doğrulansın, ülkenin piyasalara çıkabilecek konumda olacağı düşünülüyor.

Ayrıca %3,5 bütçe fazlası hedefi yerine getirildiğinde ise Yunanistan özellikle de vergilerin indirilmesi alanında kalkınmaya yönelik önlemler alabilecek. Brükselli kurmaylar, Yunanistan’ın yeni paketi harfiyen uygulaması durumunda mevcut yardım paketinde öngörülen 86 milyar kredinin tamamını kullanmak zorunda kalmayacağı ve dolayısıyla programın uzatılma veya yeni bir program ihtiyacı ve ihtimali olmadığı görüşünü paylaşıyorlar.

Atina’da yapılacak müzakerelerle anlaşmanın içeriğinin ve alınacak önlemlerin belirlenmesi bekleniyor. Avrupalı kurmaylar nihai anlaşmanın Nisan’da sağlanabileceğini ve böylece Yunanistan’ın Avrupa Merkez Bankasının parasal gevşeme programına dahil edilmesinin kapılarının aralanacağını düşünüyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et