Yunanistan - Suudi Arabistan işbirliğini masaya yatırdılar - Azınlıkça
Yaşam

Yunanistan – Suudi Arabistan işbirliğini masaya yatırdılar

Yunanistan - Suudi Arabistan işbirliğini masaya yatırdılar

Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos Riyad’ta Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdülaziz el-Suud ile görüştü.

Görüşme sonrası yaptığı açıklamada Pavlopulos “bölgede barışın tesis edilmesinde ve terörün bastırılmasında Suudi Arabistan’ın oynayabileceği role ve Yunanistan ile uzun yıllara dayanan ekonomik ilişkilerine” değindi.

“Suudi Arabistan ile ilişkilerimizin bu yeni dönemine Yunanistan, Akdeniz’in bu hassas bölgesinde yer alan Avrupa Birliği üyesi bir devlet olarak gitmektedir” ifadelerini kullanan Pavlopulos sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bunu vurguluyorum, çünkü bu işbirliği sadece ekonomik değil. Aksine, Suudi Arabistan Arap ülkeleri çerçevesinde önemli rol oynayan bir devlet. Bu rolü, sahip olduğu istikrar ile de güçleniyor. Böylece bölgede barışın tesis edilmesinde ve terörün bastırılmasında da rol oynayabilir. Özellikle de insanlığa karşı suç işleyen bir terörün bastırılmasında.”

Ekonomik işbirliği ile ilgili olarak ise iki ülkenin uzun yıllara dayanan bir geleneğe sahip olduğunu ve bunun gelecek için yeni ufuklar açtığını kaydeden Pavlopulos “Birçok alan var. Her bakan sektörünü biliyor ve bu işbirliğinin verimli olmasına katkı sağlayacağına eminim. Bu işbirliğinin temel sektörleri ise turizm, enerji ve özellikle de yenilenebilir enerji kayakları ve tarımdır. Ayrıca eğitim, üniversite düzeyinde işbirliği ve teknoloji alanı da var. İlişkilerimizi geliştirebileceğimiz pek çok alan var. Bu işbirliğinin pek çok şey verebileceğini düşünüyorum. Ve tekrar ediyorum. Sadece Yunanistan’a ve Avrupa Birliği’ne değil bölgeye katabileceği çok şey var” şeklinde konuştu.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et