Arkadaşına kanarak zehirli balon balığı yiyen adam can verdi - Azınlıkça
Yaşam

Arkadaşına kanarak zehirli balon balığı yiyen adam can verdi

Bilimsel adı Lagocephalus Sceleratus olan zehirli balon balığı

Batı Trakya’da da görülen balon balığı komşu Türkiye’de bir kişinin daha canına neden oldu. Antalya’da balığın zehirli olduğunu bilmeden yiyen adam öldü.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz senelerde Batı Trakya sahillerine gelen zehirli balon balığı Rodop sahillerinde de avlanılmıştı.

Batı Trakya’dan Sinan Nuri adlı bir vatandaş İmaret (İmeros) sahilinde limana yakın bölgede 10 santim büyüklüğünde bir balon balığı avladığını dile getirmişti. 2017 yılında meydana gelen olay sonrası BABA grubun Batı Trakya’da zehirli balon balığı uyarısı yapmıştı.

Türkiye’nin Antalya kendinde balon balığının zehirli olduğunu bilmeyen bir adam balıktan yedikten kısa bir süre sonra fenalaşarak can verdi.

Antalya’da arkadaşının tuttuğu balon balığını yediği için zehirlenen Mehmet Berk adlı Türk vatandaşı kaldırıldığı hastanede hayata tutunamayarak can verdi

67 yaşındaki adamın balon balığı ile ilgili arkadaşının “Ben sürekli yiyorum, hiçbir şey olmuyor’ demesi üzerine balığı yediği öne sürülüyor.

Antalya’ya bağlı Kumluca ilçesindeki tatil merkezi Adrasan’da meydana gelen olayda bir arkadaşının oltayla avladığı balon balığını yiyen adam zehirlenerek öldü. 

Balığı yemesinin ardından fenalaştığı için acilen hastaneye kaldırılan Mehmet Berk adlı adam iki gün yoğun bakımda sürdürdüğü mücadeleyi kalp ve akciğere bağlı solunum yetmezliği nedeniyle kaybetti. 

Zehirli balon balığı insan sağlığı için de tehlike arz ediyor, çünkü içerdiği toksine (TTX) henüz bir panzehir geliştirilmiş değil ve vücudundaki toksinler pişirmeyle de yok olmuyor. Yenmesi durumunda balık nefes sorunlarına, felce ve ölüme yol açabiliyor.

Profesyonel balıkçılar balon balığının zehirli olduğunu bildikleri için bu balığı satışa sunmuyorlar ancak amatör balıkçılar zaman zaman tehlikeyi bilmeden zehirli balon balığını tüketebiliyor veya verebiliyorlar ve ölüme kadar götüren durumlarla karşılaşıyorlar.

http://azinlikcam.net/yunanistan-bati-trakya-haber/item/18307-bati-trakya-da-da-gorulmustu-balon-baligi-isirdi

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya’da nehirlerde balık avlamak yasaklandı

Batı Trakya’da 15 Nisan – 30 Mayıs tarihleri arasında Rodop ve İskeçe (Xanthi) illeri sınırları içinde balık avına yasak getirildi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya’da bu bölgelerde balık avlamak yasaklandı

Batı Trakya’nın Evros (Meriç) iline bağlı bazı bölgelerde balık avlanmak, Doğu Makedonya – Trakya Eyalet Başkan Yardımcısı kararıyla yasaklandı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe’de yine sokak köpeklerini zehirlediler

Batı Trakya’nın İskeçe (Xanthi) ilinde caniler, bir kez daha başıboş köpekleri zehirlediler.
Devamını oku...