Ölen komşusunu mumyaladı, üç yıl emekli maaşına kondu - Azınlıkça
Yaşam

Ölen komşusunu mumyaladı, üç yıl emekli maaşına kondu

Yunanistan’da bir dönem ölen akrabalarının vefatlarını maliyeye bildirmeyerek emekli maaşlarını almaya devam edenler haber oluyordu.

Benzer bir vaka akıllara durgunluk veren bir sahtekarlık vakasıyla Hollanda’dan geldi.

Hollanda’da ölen kadının emekli maaşını almak isteyen komşusu zavallı kadını mumyalayarak üç yıl maaş almaya devam etti.

Hollanda’nın Rotterdam kentindeki evinde iki ay önce cesedi bulunan 72 yaşındaki Elly Leeflang’ın, aslında üç yıl önce öldüğü belirlendi.

Ahval’in BBC Türkçe’den aktardığı habere göre Hollandalı kadının gönüllü olarak bakımını üstlenen komşusunun, emekli maaşını alabilmek için bunu yıllarca mahalle sakinlerinden gizlediği ortaya çıktı.

Kokmaması için komşusu tarafından mumyalandığı belirlenen Elly Leeflang’ın cesedi, 23 Nisan’da Rotterdam’ın Lage Land semtindeki evinde tesadüfen bulundu. Polis ve mahalle sakinleri, cesetle birlikte, yıllarca süren bir emekli maaşı dolandırıcılığı ile de karşılaştı.

Rotterdam’da yayın yapan Raymond TV’nin haberine göre, 72 yaşındaki Elly Leeflang ile Jan Ton, aynı apartmanda komşu ve yakın arkadaşlardı.

KOAH hastası olan ve 2016 yılında sağlığı bozulan Elly’nin bakımını, komşusu Jan gönüllü olarak üstlendi. Elly’nin köpeğini gezdirdi ve ev işlerine yardım etti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Biden: ABD Ve Yunanistan Arasındaki İttifak Her Zamankinden Daha Güçlü

ABD Başkanı Joe Biden, Yunanistan Bağımsızlık Günü dolayısıyla yayımladığı bir mesajda, ABD ve Yunanistan arasındaki ittifakın her zamankinden daha güçlü olduğunu belirtti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da İlaç Kıtlığı: EOF, 233 İlaçta Eksiklik Bildirdi

Yunanistan Ulusal İlaç Örgütü (EOF), sağlık sektörünü alarm durumuna geçiren bir açıklama yaparak, ülkede 233 ilacın kıtlığının yaşandığını duyurdu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Akaryakıt Fiyatlarında Yükseliş: Kurşunsuz Benzin 2 Evroya Yaklaşıyor

Yunanistan’da akaryakıt fiyatlarındaki artış trendi devam ediyor. Attika Petrol Perakendecileri – Akaryakıt Bayileri Birliği Başkanı’nın açıklamalarına göre, kurşunsuz benzinin litre fiyatının çok yakın bir zamanda 2 Evro’ya ulaşması bekleniyor.
Devamını oku...