Özbekistan koronaya yakalanan turiste 2,5 bin evro verecek - Azınlıkça
Yaşam

Özbekistan koronaya yakalanan turiste 2,5 bin evro verecek

Küresel koronavirüs Kovid-19 salgının olumsuz anlamda en çok etkilediği sektörlerden biri de turizm sektörü oldu.

Ülkelerin korona salgınından korunma amacıyla sınırlarını diğer ülkelere kapamaları nedeniyle bu sene yurtdışında tatil yapmak isteyen turistler, yaz dönemini istemeseler de evlerinde geçirmek zorunda kalıyorlar.

Sınırların açık olduğu ülkeler için ise koronaya yakalanma endişesi taşıyan turistler vakaların artış gösterdiği ülkelere gitmemeyi tercih ediyor.

Öte yandan turizm sektörünü canlandırmak isteyen ülkeler ise turistlere yönelik teşvik edici kampanyalar yaparak turistlerin ilgilisini çekmek istiyorlar.

Ülkemiz Yunanistan turizm sektörünün yara almasını göze alarak Türkiye, Kuzey Makedonya ve Arnavutluk ile sınırlarını turistlere kapalı tutarken Bulgaristan ile ise sadece Promahona kara sınır kapısını ve korona testi negatif çıkan turistlere açmış durumda

Turist çekme kampanyanları arasında Meksika’nın Cancun şehri, turistlere kentte geçirdikleri her iki gece için bir gün bedava konaklama vadediyor. Öte yandan turistlerin yanlarında getirdikleri ikinci kişinin uçak biletinin parası ise geri ödeniyor.

BBC Türkçe‘nin haberine göre ABD’nin Las Vegas kentinde bir casino ise iç turizmi canlandırmak amacıyla bin bedava uçak bileti dağıtmış durumda.

Komşumuz Bulgaristan’daki bazı popüler plajlarda ise turistlerden şezlong, şemsiye ve masa parası alınmama kararı alındı.

İsviçre’nin Cenevre kentinde turizm idaresi otel ve gezi paketlerinde yüzde 65 indirim kararı aldı.

Bazı ülkelerde ise, kampanyalar ülkenin koronavirüs açısından güvenli olduğu mesajını vermeye odaklanmış durumda.

Özbekistan koronaya yakalanan turiste 2.5 bin evro ödül verecek

Ülkesinde korona olmadığı konusunda iddialı ülkelerden olan Özbekistan, tatilleri sırasında Kovid-19’a yakalanan turistlere 2.625 evro (3 bin dolar) vereceğini açıkladı.

Haziran’da kapılarını belli ülkelerden gelen turistlere açan Güney Kıbrıs’ta ise koronaya Güney Kıbrıs’ta yakalanan kişilerin konaklama, yeme-içme ve ilaç paralarının ödeneceği kaydedildi.

Özbekistan’ın ülkesinde koronaya yakalanan turist olur ise kişi başı 2 bin 625 evro nakit para ödeme garantisi hakkında yorum yapan turizm uzmanları, “Özbekistan’ın güvenli seyahati garanti ediyoruz’ demesi koronaya karşı önemli bir güvence. Özbekistan bir taraftan finansal teşvikler sağlarken diğer taraftan ülkenin güvenli olduğu mesajını veriyor. Bu açıdan bu yöntem, bir alana bir bedava kampanyasından daha etkili olabilir” diyorlar.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Çiftçi Kartı Uygulaması Başladı

Yunanistan Kırsal Kalkınma ve Gıda Bakanlığı, üreticilerin (çiftçiler ve hayvancılar) hayatını kolaylaştırmak amacıyla yeni bir uygulama olan Çiftçi Kartı’nı hayata geçirdi.
Devamını oku...