Korona deniz ve havuzda bulaşıyor mu? Uzmanı açıkladı - Azınlıkça
Yaşam

Korona deniz ve havuzda bulaşıyor mu? Uzmanı açıkladı

Yunanistan’da yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte en çok merak edilen konulardan birisi de koronavirüs Kovid-19’un havuz ve denizde bulaşıp bulaşmadığı.

Bilim insanları aşısı veya ilacı henüz bulunamayan koronavirüsüne karşı havuz ve denizde de sosyal mesafenin korunması gerektiğini söylüyorlar.

Bu çerçevede Yunanistan genelinde özel plajlar hükümetin öngördüğü önlemleri almak zorunda.

Ayrıca Yunanistan Sağlık Bakanlığı koronavirüs önlemleri kapsamında paralı plajlarda müzik dinletilmesi ve alkol kullanımını da yasaklamış durumda.

“Sosyal mesafe kuralıyla deniz ve hijyenik havuzlardan koronavirüs Kovid-19 bulaşmaz”

Uzmanlar, deniz ve havuzdan Kovid-19 bulaşmayacağını açıklasa da, bu alanlarda da sosyal mesafe kuralına uyulması tavsiyesinde bulunuyor.

Hava sıcaklıklarının artması sayesinde koronavirüsün yayılmasının azalacağı ve daha az sayıda kişinin virüse yakalanacağı belirtilirken, uzmanlardan deniz veya havuzda sosyal mesafe kuralı uygulanarak virüsün bulaşmayacağı açıklaması geldi.

Ahval’in aktardığına göre Hürriyet Gazetesi yazarı Osman Müftüoğlu, “Özellikle deniz banyosu için risk sıfıra yakındır. Ama her ikisinde de su içindeyken bile sosyal mesafe kuralı uygulanmaya devam etmelidir. Ayrıca ortak havluların kullanımından vazgeçilmeli ve güneşlenme esnasında da sosyal mesafeye uymaya özen gösterilmelidir” uyarısında bulunuyor.

http://azinlikcam.net/yunanistan-bati-trakya-haber/item/27220-fener-ve-mesedeki-beach-barlar-ne-zaman-acilacak

Koronavirüs salgınının sloganı olan “Evde Kalıyoruz”, tedbirlerin kademeli olarak kaldırılmaya başlandığı yeni dönemde “Güvende Kalıyoruz” olarak değiştirilmişti.

Yunan uzmanlar sloganın sahiller için de uygulanması tavsiye ediliyor. Sahillerin bu bağlamda insanların yoğun olmadığı hafta içi tercih edilmesi öneriliyor.

???? Yunanistan’da plaj kurallarına uymayana 20 bin evro ceza: İşte detaylar

Posted by AZINLIKCA on Friday, May 15, 2020

Sahilelrde de kalabalıklardan uzak durulması ve 2 metrelik sosyal mesafenin korunması da vatandaşlara verilen diğer tavsiyeler arasında.

http://azinlikcam.net/yunanistan-bati-trakya-haber/item/5454-iste-yunanistan-in-en-guzel-10-sahili

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Çiftçi Kartı Uygulaması Başladı

Yunanistan Kırsal Kalkınma ve Gıda Bakanlığı, üreticilerin (çiftçiler ve hayvancılar) hayatını kolaylaştırmak amacıyla yeni bir uygulama olan Çiftçi Kartı’nı hayata geçirdi.
Devamını oku...