DSÖ: Sokağa çıkma yasağı erken kaldırılmamalı, başa dönebiliriz - Azınlıkça
Yaşam

DSÖ: Sokağa çıkma yasağı erken kaldırılmamalı, başa dönebiliriz

Epidemik yeni tip koronavirüs Kovid-19 salgınına karşı Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) bir çok ülke ve şehirde uygulanan sokağa çıkma yasaklarının erken bitirilmemesi gerektiği konusunda uyarıda bulunarak, aksi bir gevşeme durumunda tekrar başa dönülebileceği görüşünü açıkladı.

Geçtiğimiz yıl Çin’de ortaya çıkarak üç ayda bütün dünyaya yayılan ve küresel salgın haline gelen koronavirüs Kovid-19’a karşı mücadelede uzmanlar en büyük silahın sosyal mesafe ve sokağa çıkma yasaklarıyla virüsün yayılmasını önlemek olarak görüyor.

Bu çerçevede DSÖ’den yapılan açıklamada sokağa çıkma yasaklarının devam etmesi gerektiği söylendi ve “Yoksa başa dönülebilir” denildi.

DSÖ Sözcüsü Christian Lindmeier bazı ülkelerde uygulanan sokağa çıkma yasağı ve kısıtlamaların sonlandırılmaması gerektiğini ifade etti.

DSÖ Sözcüsü, “Yapılacak en önemli şeylerden biri sokağa çıkma uygulamalarının erken bir şekilde kaldırılmamasıdır, aksi takdirde en başa dönülebilir. Bu aynı hastayken yataktan erken çıkmanız ve hızlı bir şekilde tekrar hastalık belirtileri göstermeniz gibi bir durum” ifadelerini kullandı.

Koronavirüs salgını nedeniyle dünya genelinde 1 milyon 443 bin 386 vaka ile karşılaşılırken 83 bin 105 kişi hayatını kaybetmiş durumda.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et