Dünyada karantinalar ve sokağa çıkma yasakları ne zaman bitecek? - Azınlıkça
Yaşam

Dünyada karantinalar ve sokağa çıkma yasakları ne zaman bitecek?

sokaga cikma yasagi 2

Bütün dünyayı saran koronavirüs salgını nedeniyle bütün ülkeler sert önlemler aldılar. Bu sert önlemler arasında sokağa çıkma ve karantina yasakları da bulunuyor.

Peki, ülkemiz Yunanistan’da da uygulanan karantinalar ve sokağa çıkma yasakları ne zaman sona erecek?

açıkçası karantinaların tam olarak ne zaman sona ereceği bilinmiyor.

Aşının bulunması ve tedavide kullanılması ise en iyi ihtimalle bir ya da iki yıl sürebilir.

Uzmanlar karantina koşullarının devam edebileceğini öngörüyor. Mikrobiyoloji uzmanı Prof. Dr. Selim Badur, koronavirüse karşı dünya genelinde başlatılan eve kapanma uygulamasının 2021 yılının sonuna kadar aralıklarla devam edebileceğine dair bir rapor açıklandığını belirtti.

Açık Radyo’da konuşan Badur, İngiltere’deki Imperial College tarafından matematiksel bir model üzerinden hesaplamalar yapıldığını ve hazırlanan raporda bu verilerden yola çıkarak koronavirüs salgınına karşı alınan eve kapanma önleminin 2021 yılının sonuna kadar aralıklarla devam edebileceği sonucuna ulaşıldığını ifade etti.

Mikrobiyoloji uzmanı Prof. Dr. Selim Badur, koronavirüse karşı alınan tedbirler arasında yer alan eve kapanma uygulamasının, sadece salgının insanlara bulaşmasını engellemek ve sağlık sisteminin çökmesine engel olmak amacıyla yapıldığını, bu uygulamanın insanlarda bir bağışıklık gelişmesine yönelik etkisi bulunmadığına vurgu yaptı.

İngiltere’de bulunan Imperial College tarafından Kovid-19 üzerine hazırlanan dokuz numaralı raporla, eve kapanmaların aralıklarla devam edeceğinin belirtildiğini dile getiren Badur, “Matematiksel bir model ile hazırlanan bu rapor ile biriken vakalar ve tıbbi yardım gerektiren komplike vakaların, sağlık sistemini tehdit altında tutmayacak bir düzeye inmesine bağlı olarak, eve kapanma uygulamalarının 2021 yılının kasım ayına kadar devam edeceği saptandı” ifadelerini kullandı.

HABERİN DEVAMINI OKUYUN

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et