DSÖ açıkladı: Korona aşısı en az 12-18 ay uzakta - Azınlıkça
Yaşam

DSÖ açıkladı: Korona aşısı en az 12-18 ay uzakta

virus 15

Yunanistan dahil bütün dünyayı saran ölümcül koronavirüsüne karşı bilim insanları aşı bulmak için çalışmalarını sürdürüyorlar.

Aşı bulmak için yapılan bilimsel çalışmalar hakkında Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) açıklama geldi

Dünyada giderek daha fazla can alan ve vakaya neden olan koronavirüs ile ilgili aşı ve ilaç çalışmaları sürüyor. Ancak bu konuda Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından süre ile ilgili bir açıklama geldi.

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı için minimum 12-18 ay beklemek gerekeceğini belirtti.

Ghebreyesus, DSÖ’nün İsviçre’nin Cenevre kentindeki merkezinde video konferans yoluyla düzenlenen basın toplantısında, “(Kovid-19) için bir aşı minimum 12-18 ay uzaklıkta. Bu süre içinde, hastaları tedavi etmek ve hayat kurtarmak için terapötiklere (tedavi edicilere) acil bir ihtiyaç olduğunu da kabul ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Dünya genelinde yarım milyon Kovid-19 vakası tespit edildiğini, 20 binden fazla kişinin hayatını kaybettiğini anımsatan Ghebreyesus, “Bunlar trajik sayılar. Ama, dünya genelinde yüzbinlerce kişinin de hayatta kaldığını hatırlayalım.” ifadesini kullandı.

Dünya devletlerine ellerindeki mevcut tüm kaynakları Kovid-19’u durdurmak için kullanmaları çağrısında bulunan Ghebreyesus, virüsün tüm insanlığın ortak düşmanı olduğunun vurgusunu yaptı.

DSÖ Direktörü “Kovid-19 pandemisiyle mücadele için birleşin. Hiçbir ülke yalnız savaşamaz, sadece birlikte savaşabiliriz” ifadelerini kullandı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et