Cep telefonları kanser eder mi? Son araştırma açıklandı - Azınlıkça
Yaşam

Cep telefonları kanser eder mi? Son araştırma açıklandı

telefon 22

Cep telefonlarının yaydıkları radyasyon nedeniyle kansere neden oldukları iddiası oldukça yaygın.

Uzmanlar Wi-Ficihazlarını ve cep telefonlarını kafanıza yakın tutmamanız gerektiğini söylüyorlar. Ancak yapılan son bir araştırma cep telefonlarından yayılan radyofrekans radyasyonu ile tümör veya kanser oluşumu arasında herhangi bir korelasyon olmadığını gösteriyor.

Ahval’in Web Tekno’dan aktardığı habere göre ABD Sağlık Bakanlığı’na bağlı bir kuruluş olan FDA tarafından yapılan yeni bir araştırma, cep telefonlarından yayılan radyofrekans radyasyonu ile tümör veya kanser oluşumu arasında herhangi bir korelasyon olmadığını ortaya çıkardı.

Gıda ve İlaç İdaresi (FDA), 2008 ila 2019 yılları arasında hayvanlar ve insanlar üzerinde gerçekleştirdiği toplam 150 deneyin sonucunu duyurdu.

Araştırma radyofrekans radyasyonunun tümöre veya kansere neden olduğuna dair “tutarlı bir kanıt” bulunamadığını gösteriyor.

FDA, bir farenin tüm vücuduna, insanların cep telefonu kullandıklarında maruz kaldıkları radyasyon oranından çok daha yüksek seviyelerde radyofrekans verildiğini kaydediyor.

ABD Federal İletişim Kurulu (FCC), 300 kilohertz ile 100 gigahertz arasındaki radyasyonun insanlar için güvenli olduğunu ifade etti

HABERİ KAYNAĞINDAN OKUMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.