Yatağa günlük elbiseyle oturmak veya yatmak neden zararlı? - Azınlıkça
Yaşam

Yatağa günlük elbiseyle oturmak veya yatmak neden zararlı?

Sokakta giyilen elbise ve kıyafetlerin evde uzun süre oturulan döşek ve yatılan yatakların üstünde bulunması enfeksiyona davet çıkarıyor.

Bilim insanları yaptıkları araştırmalarda sokakta giydiğimiz günlük elbise ve kıyafetlerle özellikle yatağa girilmesini enfeksiyonel hastalıkları yaydığı için tehlikeli buluyorlar

Öte yandan vücudumuzun sırt ve göğüs bölgelerinde sivilce görülmesinin en önemli sebepleri arasında ise sokaklardaki toz ve elbiselerde bulunan ölü deriler bulunuyor.

New York Üniversitesinin yaptığı araştırmalar sonucunda bakterilerin kıyafetler üzerinde aylarca durduğu ortaya çıktı. Mikrobiyoloji ve İmmünoloji uzmanları kıyafetlerin bile mikroplara bulaşmış olabileceği ihtimali olduğundan, “yatağa oturmadan önce 12 saat boyunca giydiğiniz gömleği çıkarmalısınz” diyor. Gün boyunca giyilen kıyafetler enfeksiyonlara, döküntülere, akneye ve hatta pire oluşumuna bile neden olabilir.

Sırt ve göğüs kısmında sıklıkla sivilce görmemizin en önemli nedenleri arasında sokaktaki tozlar ve kıyafetlerdeki ölü derinin olduğu biliniyor.

Uzmanlar ayrıca, ‘Dışarıda zaman geçirdiğiniz günlük giysilerinizin neye temas ettiğini düşünmek için bir dakikanızı ayırın: Toplu taşım araçlarının koltukları, ofis koltukları, bar tabureleri, asansör duvarları, park bankları… Şimdi bu koltuklarda kaç kişinin daha olduğunu düşünün! Bu insanları yatağınıza oturmaya davet eder misiniz?’ diyorlar.

Yatağınız rahatlamak ve enerji kazanmak için bir yer olduğu için kendinizi battaniyeninize sarmak ve yastığınıza sarılmak konusunda rahat olmalısınız. Harvard’daki Uyku Tıbbı Bölümü, örneğin, yatakta çalışmamanızı ve bunun yerine mutfakta veya oturma odasında arkadaşlarınızla zaman geçirmenizi önerir. Böylece beyin yatağı gevşeme ve rahatlıkla ilişkilendirir, bu da sağlıklı uykuya büyük katkı sağlar.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et