Mide yanması ülsere dönüşüp kanser riskini arttırabilir - Azınlıkça
Yaşam

Mide yanması ülsere dönüşüp kanser riskini arttırabilir

karin agrisi 222

Mide yanmasından çoğumuz muzdarip durumdayız. Özellikle yediğimiz yemekler ve baharatlar mide yanmasına neden olurken, mide yanmasında bilimsel neden gastrit yani mide çeperinin iltihaplanmasıdır.

Gastritin anlamı, mide çeperinin iltihaplanmasıdır. Gastritin nedeni, ülsere de yol açabilen aynı bakterileri barındıran, bir enfeksiyondur. Ülsere dönüşerek mide kanseri riskini arttırabilir. İlaçlar semptomları durdursa da tamamen hastalığı yok etmeyebilir.

Aşağıdaki doğal yöntemleri uygulayarak mide rahatsızlıklarından biraz olsun kurtulabilirsiniz…

PİRİNÇ SUYU

Dünyada birçok insan pirinç suyu yöntemini gastriti önlemek ve tedavi etmek için kullanıyor. Çin ve Japonya gibi Doğu Asya ülkelerinde mide sorunları bize göre çok daha az yaşanıyor. İşte yapmanız gereken;

1 bardak pirinci 400 ml kaynayan suya boşaltın. 8 dakika kaynatın, karışımı süzün. Oda sıcaklığına gelmeden için. Günde 2 defa bunu yaparsanız mideniz ve sindirim sisteminiz rahatlar.

KETEN TOHUMU

Keten tohumu reflü, mide yanması ve sindirim sorunlarını çözmede etkili besinler içerir. Bir bardak suya 1 yemek kaşığı keten tohumu ekleyip karıştırın, en az 12 saat bekletin. Sonra süzüp oda sıcaklığında için.

HAVUÇ VE HAVUÇ SUYU

Havuç sağlıklı bir diyet için mükemmel bir besindir. İçinde iltihap önleyici güçlü maddeler vardır. Ayrıca gastrit semptomlarını azaltır. Bol bol havuç tüketmeye bakın. Suyunu içmek ayrıca iyi gelecektir.

TAZE LAHANA SUYU

100 ml çiğ taze lahana suyunu her sabah boş mideye içmek gastritin rahatsız edici etkilerini yok edecektir. Bu geleneksel bir yöntemdir, doktorlar tarafından da tavsiye edilmektedir. Ayrıca içerisindeki bol glutamin sayesinde iltihabın ve midenizin iyileşmesini sağlamaktadır.

Doğal yöntemlere rağmen mide yanması devam ediyor ise mutlaka doktora görünmelisiniz.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et