Hormonlarınızı dengede tutmanızı sağlayacak 4 besin kaynağı - Azınlıkça
Yaşam

Hormonlarınızı dengede tutmanızı sağlayacak 4 besin kaynağı

yemek 223

Metabolizmamızı dengede tutmamızı sağlayan ve daha nice hayati önemi bulunan hormon kelimesi Yunanca kökenden gelmektedir; ὁρμῶν yani uyarmak, canlandırmak anlamındadır.

İç salgı bezlerinden kana geçen ve organların işlemesini düzenleyen adrenalin, insülin, tiroksin vb. fizyolojik etkisi olan maddelerin genel adı olarak tanımlanmaktadır.

Hormonlar; klasik anlamda endokrin organlar diye bilinen hipofiz, böbrek üstü bezleri, tiroit, paratiroit, gonatlar gibi kanalsız iç salgı bezlerinde sentez edilen ve kanla taşınarak gittikleri belli hedef doku hücrelerinde etki gösteren organik bileşiklerdir.

Eğer diyet yapmanıza rağmen kilo vermede zorlanıyorsanız, kadın olarak düzensiz periyod dönemleri geçiriyor, geceleri uyku problemi yaşıyor ya da başta yüzünüzde olmak üzere yoğun sivilce çıkarma gibi semptomlarla karşılaşıyorsanız doktorunuza başvurma zamanınız geldi demektir. 

Yapılacak testlerle hormon seviyelerinize baktırmalı ve gerekli önlemleri almalısınız

Öte yandan beslenmenizde göstereceğiniz bazı değişikliklerle de hormonlarınızın normal seviyelerde olmasına yardımcı olacaktır.

Hormonlarınızı dengede tutmanızı sağlayacak 4 besin kaynağını öğrenmek için TIKLAYIN

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et