Şırınga çikolata bir çocuğun daha canını aldı - Azınlıkça
Yaşam

Şırınga çikolata bir çocuğun daha canını aldı

Şırınga çikolata bir çocuğun daha canını aldı

Türkiye’de Ankara’da yedi yaşındaki Mert’in şırınga çikolata nedeniyle hayatını kaybetmesinin ardından bir acı haber de Diyarbakır’dan geldi. 

Yedi yaşındaki Umut da aynı sebepten dolayı yaşamını yitirdi.

Geçtiğimiz günlerde Ankara’da yedi yaşındaki  Mert Yağız Köksal, şırınga çikolatanın kapağının boğazına kaçması sonucu hayatını kaybetmişti. Acılı ailenin bu dramından sonra Diyarbakır’da da bir aile yıkıldı.

Yedi yaşındaki Umut, aynı çikolatanın şırınga kısmındaki kapağın boğazına kaçması sonucu hastanelik oldu. Seyrantepe Mahallesi’nde yaşayan küçük Umut, kapağın boğazına kaçması sonucu ailesi tarafından ambulansla Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne kaldırıldı. Dokuz gün boyunca yaşam mücadelesi veren Umut, doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Umut’un ölüm haberi ile kahrolan acılı aile bütün anne ve babalara bir uyarıda bulunarak aynı şeyleri kendilerininde yaşamaması için çocuklarını bu ürünü tüketmemelerini istediler. Aile ayrıca ölüm saçan bu şırınga çikolataya karşı yetkililerin tedbir almaları gerektiğini belirttiler.

Peş peşe gelen şırıngalı çikolata ölümlerinin ardından, benzer olayların yaşanmaması için bu tip ürünlerin tamamen piyasadan toplatılması beklentisi oluştu.

Mert Yağız Köksal’ın çikolatanın kapağını açmaya çalışırken, kapağın soluk borusuna kaçtığı iddia ediliyor. Habertürk’ün haberine göre çikolatayı satan firma yetkilileri ise henüz konu hakkında açıklama yapamayacaklarını belirtti.

Okulda cips, kola, çikolata gibi sağlıksız ürünlerin okul kantinlerinde satılması yasak olmasına rağmen Şehit Ahmet Kabukçu İlkokulu’nda şırınga çikolata satılıyordu. Okul kantininde, çevredeki marketlerde ve bakkallar da denetlendi.

Tarım İl Müdürlüğünden gelen ekipler, Mert’i öldüren çikolata ve benzerlerinin olup olmadığını araştırarak, olan ürünleri topladılar. Bu tip ürünlerin şu an için Şehit Ahmet Kabukçu İlkokulu çevresinden toplatıldığı, tüm Türkiye genelinde olmadığı duyuruldu.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et