Her 10 İngilizden 5’i uzaylılar ile iletişime geçilmesini istiyor - Azınlıkça
Yaşam

Her 10 İngilizden 5’i uzaylılar ile iletişime geçilmesini istiyor

Her 10 İngilizden 5’i uzaylılar ile iletişime geçilmesini istiyor

Oxford Üniversitesi araştırma yaptı ve İngiliz halkı tavrını belirledi: “Avrupa Birliği’ni boş verelim, uzaylılarla kontağa geçmeliyiz.”

Brexit’i (Birleşik Krallık’ın Avrupa Birliği’nden ayrılması) boşverelim… İngiliz halkı uzaylılarla tanışmaya destek veriyor! Oxford Üniversitesi araştırma yaptı ve Birleşik Krallık’ta 2000 kişinin katıldığı bu araştırma sonucunda araştırmaya katılan halkın yüzde 53.6’sının kararı şu: “Uzaylılarla kontağa geçmeliyiz!”

HALKIN YÜZDE 14’Ü KARŞI UZAYLILARA KARŞI!

Erkekler uzaylı dostlarımıza ev sahipliği yapmaya kadınlardan daha ılımlı bakıyor. Bu araştırmanın Dünya’nın her ülkesinde yapılmasını önerenler bile oldu. İşte sonuçlar:
% 20.5 Kararsız
% 14 Uzaylılarla iletişime karşı
% 9.2 Fikir açıklamak istemiyor

UZAYLILAR GELİRSE ONLARLA KİM KONUŞACAK?

En ilginç sonuç ise “Avrupa Birliği’nde kalalım” diyenlerin “Uzaylılarla kontağa geçelim” deme olasılığının “Çıkalım” diyenlerden daha yüksek oran göstermesi.
Gezegenimizin kaderine kimin karar vereceğini anlamak niye bu kadar önemli?
20 Dünya benzeri gezegen var ve onlardan bir mesaj aramaya devam ediyoruz, Voyager araçları ve radyo dalgalarını da eklersek o gün çok yakın… Ve uzaylılarla kontak için karar alınmasında kimin söz sahibi olacağı, o gün gelince kimin otorite sahibi olacağı hala belirsiz.

GENÇLERİN ROLÜ ÖNEMLİ

Bilim adamları mı yoksa halk referandumu mu karar versin? Araştırma farklı diller, kültürler ve diğer engelleri de göz önünde tutmayı öneriyor.
Oy verilirse sonuçlardan etkilenecek kişiler en genç kuşak ve gelecek nesiller olacak o yüzden süreçte gençlerin rolü önemli.
Uluslararası bir protokol ve politika henüz mevcut değil! Elde sadece bilim adamlarının önerileri ve onların rehberliği var. Bilim adamları olmadan uzaylılar ile nasıl iletişim kurarız hiçbir fikrimiz yok! Astronomların kulağı uzayda… Her an her şey olabilir, farz edelim bir mesaj aldık;
Halkın bilim adamlarına güvendiğini bilmek güzel, ama…

10 YILA UZAYLILARLA KARŞILAŞMA OLASILIĞI YÜZDE 10

Bu araştırma bilim ve demokrasi arasındaki bağı anlamamıza yardımcı olacak. Gelecek seçimlerde bilim adamlarının rolü ne olacak? Karar sürecine katılsınlar mı?
Önümüzdeki 10 yıl içinde uzaylılarla kontak olasılığı yüzde 10 çünkü uzaya ve diğer gezegenlere iyice yayılmaya başladık! Uzaylılarla tanışmaktan yana olan kişi yüzdesi yüksek bu araştırma sonucuna bilimadamlarının yorumu ise şöyle:
“Halk, bilimadamlarından daha cesur!” 

HABERİ KAYNAĞINDAN OKUMAK İÇİN

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.