Erkek ve kadınların karışık ibadet edebileceği cami açıldı - Azınlıkça
Yaşam

Erkek ve kadınların karışık ibadet edebileceği cami açıldı

Erkek ve kadınların karışık ibadet edebileceği ilk cami açıldı

Camilerde kadın ile erkeğin ayrı bölümlerde ibadet etme geleneği, Fransa’da dün açılan ve kadın ile erkeğin aynı anda ve yerde birlikte namaz kılmasına olanak verecek cami ile birlikte yeni bir evreye giriyor.

Fransa’nın başkenti Paris’te 7 Eylül’de açılan caminin fikri önderliğini ise Kahina Baloul isimli bir kadın yapıyor. 

Baloul’un kadın-erkek eşitliğine vurgu yaptığı girişime bugüne kadar bin 700’den fazla kişi mali destek sundu. 

Haremlik-selamlık uygulamasını kaldıran, kadın ile erkeğin aynı mekan ve zamanda bir arada ibadet edebilmelerinin önünü açan uygulama bir ilk olarak tarihe geçecek. Kadınlar namaz kılmalarının yanı sıra, imam olarak namaz da kıldırabilecek ve vaaz verebilecekler.

Baloul’a kadar, ibadet esnasında kadın ve erkeği keskin hatlarla birbirinden ayıran uygulamanın kadınları dışladığını belirtiyor.

Fransız medyasına konuşan Müslüman Konseyi Genel Sekreteri Abdullah Zekri ise, uygulamayı ‘estetizm’ kılıfı ile eleştirdi.

“Din yüzyıllar önceki geleneklere dayanıyor ve bu gelenekleri bir gecede değiştiremeyiz” savunmasını yapan Zekri, “Önünüzde secdeye giden bir kadın olduğunu ve arkada da erkek olduğunu düşündüğünüzde bu estetik olmuyor” diye konuştu.

Öte yandan cami projesine öncülük eden Kahina Bahloul’un ölüm tehditleri aldığı belirtildi. Fransa, Avrupa’da Müslüman nüfusu en fazla olan ülkelerin başında geliyor.”

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et