Kanserin sevdiği 3 şey belli oldu - Azınlıkça
Yaşam

Kanserin sevdiği 3 şey belli oldu

kanser

Günümüzde çevremizde şahit olduğumuz ölümlerin ciddi bir kısmını kanser nedeniyle gerçekleşen ölümler oluşturuyor.

Kanser ile ilgili yapılan araştırmalar genetik aktarımı kadar çevresel koşulların da kanseri tetikleyen unsurlar arasında olduğunu gösterdi.

Yapılan araştırmalara göre üç şey kanserin sevdiği şeyler arasında yer alıyor. Bunlar kilo, hareketsiz yaşam ve sigara…

Aşırı kilolu insanların, sigara kullananların ve hareketsiz bir yaşam tercih edenlerin kansere yakalanma riski ise daha yüksek.

Uzmanların tavsiyesi ise, bu hareketsizlik zincirinin kırılması ve yakın mesafeye bile araçla gidilmemesi yönünde. Sigara kadar aşırı alkol tüketimi de kansere zemin hazırlayan faktörlerden.

Dengeli beslenme ve egzersiz de yine kansere yakalanma riskini düşüren unsurlardan.

Doktorlara göre, kanserden korunmanın en önemli yollarından biri sigaradan uzak durmak. Zira kanser vakalarının yüzde 50’si sigaradan kaynaklı.

Aşırı şeker tüketimi de yine kansere davetiye çıkaran unsurlardan. Şekerin enerji vererek kanserli hücreleri çoğalttığı bir gerçek. Bu şekersiz beslenin anlamına gelmese de aşırı şekerden uzak durmakta fayda var.

Öte yandan aşırı kilolular da yine kanser tehdidi altında. Kadınlarda menopoz sonrası alınan aşırı kilolar meme kanseri riskini tetiklerken, benzer şekilde uzmanlar rahim ağzı kanseri riskinin de aşırı kilo ile birlikte arttığını belirtiyor.

HABERİ KAYNAĞINDAN OKUYUN

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et