Şekerli içeceklerden sakının: Kanser riskini artırıyorlar - Azınlıkça
Yaşam

Şekerli içeceklerden sakının: Kanser riskini artırıyorlar

Şekerli içeceklerden sakının: Kanser riskini artırıyorlar

Kanser modern insanın en önemli sorunlarından. Hala ölümlerin büyük bir bölümü tedavisi tam bulunamayan kanser türleri nedeniyle yaşanıyor.

Her ne kadar tüm kanser çeşitlerinin tümüyle tedavisi bulunamasa da, alınacak mini önlemlerle hastalığın önüne geçmek mümkün. 

Uzmanlara göre, fazla şeker tüketimi belirli kanser türlerini tetikliyor ve kansere yakalanma riskini arttırıyor. Özellikle şekerli içecekler risk kategorisinde. 

Fransa Kanser Enstitüsü, Pars Üniversitesi ve Fransa Halk Sağlığı Ajansı tarafından yapılan araştırmaya göre, 100 mililitrelik bir şeker kullanımı artışı kansere yakalanma riskini yüzde 18 yükseltiyor.

AA’nın haberine göre, fruktoz içeren mısır şurubu ve eklenmiş şeker kullanımı son 20 yılda hızla artarken, şeker tüketiminin diyabet, insülin direnci ve bazı kanser türlerinin gelişmesinde etkiliği olduğu belirtiliyor.

Şeker tüketiminin artması ile doğru orantılı olarak kanser riski de hızla yükseliyor. Aynı şekilde tüketimin düşmesi halinde kanser riski de azalıyor. Uzmanların önerisi, işlenmiş gıdalardan ve şekerden uzak durulması, bunun yerine doğal ve mevsiminde gıdalar tüketilmesi. 

Şekerli içeceklerden de özellikle uzak durulması gerekiyor. Çocuk ve erişkinlere de şeker kullanım sınırlaması getirilmesi en doğru yöntem olarak tanımlanıyor. Ürünlerin bilgi kısmında içinde ne kadar şeker barındırdığına yer verilmesi ise bir başka önemli husus.

Doktorlara göre, katkı, koruyucu ve çeşitli şurupları içeren diyet ürünlerden kaçınılmalı. Bunun yerine daha az ama ölçülü miktarda sağlıklı ürünler tüketilmeli.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et