Her gün bir kaşık yiyen, bağırsak problemlerinden kurtuluyor - Azınlıkça
Yaşam

Her gün bir kaşık yiyen, bağırsak problemlerinden kurtuluyor

kasik bal tarcin

Antik medeniyetler toplumlarının yaşam beklentisini 60 – 70 yıla kadar uzatmanın yolunu tamamen doğal ürünlere borçludur.

Organikzamani.com’un haberine göre şehirlerini de doğal ürünleri keserek ve yontarak inşa eden bu toplumların sağlık için de yüzünü doğaya dönmesi hiç de şaşırtıcı bulmamak gerekli.

Özellikle antik yunan ve roma medeniyetleri içinde bulundukları harika doğanın nimetlerinden sonuna kadar faydalanmışlardır. En çok faydalandıkları doğal ürünlerden bazıları bal ve tarçındır. Vücudunuza faydası oldukça yüksektir diyebiliriz.

Bu Faydalar Nelerdir?

Bal ve tarçını karıştırıp sabah akşam tükettiğinizde doğal bir antibiyotik elde edersiniz. İçeriğindeki yüksek vitamin ve demir içeriği sayesinde sizi hastalıklara karşı korur. İdrar yolu enfeksiyonunuz varsa daha kolay iyileşmesini sağlar ve ileriki zamanlarda yakalanmamanız için idrar yollarındaki zararlı bakterileri ortadan kaldırır.

Sindirim sorunu yaşıyorsanız bal ve tarçını beraber tükettiğinizde bu sorun da ortadan kalkacaktır. Hazımsızlık çektiğinizde veya midenizde gaz olduğunda da bu karışımı kullanabilirsiniz. 

Bu faydalara şunları da ekleyebiliriz:

Eklemlerdeki kas ağrılarına iyi gelir.

Metabolizmanızı hızlandırır ve kilo vermenize yardımcı olur.

Kolesterol seviyenizi düşürerek kalp damar sağlığınızı korur.

Cildinizi parlatır ve vücudunuzun daha genç görünmesini sağlar.

Nasıl Hazırlanır

İhtiyacınız olan Malzemeler: 2 yemek kaşığı bal, 1 litre su ve 2 tatlı kaşığı tarçın

Yapmanız gereken ise suyu kaynatıp balla beraber bir kavanoza almak ve soğumasını beklemek. İçmeden önce de tarçını karışıma ekleyerek afiyetle tüketmek.

Her sabah kahvaltıdan yarım saat önce ve yatmadan hemen önce bu karışımı tüketirseniz sonuçları birkaç gün içinde almaya başlarsınız.

HABERİ KAYNAĞINDAN OKUYUN

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.