Kalp doktorları bu 8 gıdayı ağızlarına almıyor! - Azınlıkça
Yaşam

Kalp doktorları bu 8 gıdayı ağızlarına almıyor!

kalp

Kalp doktorları kalbe en zararlı gelen yiyecekleri bildikleri için ellerinden geldikçe bu yiyecekleri yemekten kaçınır ve çevrelerine de bu gıdalardan uzak durulmasını tavsiye eder.

Sağlıklı beslenme ve stresten uzak bir yaşam dilde kolay ancak uygulamada zor iki kaliteli yaşam kuralı. Buna rağmen, lezzetli oldukları için yenen ve bir türlü vazgeçilemeyen çok sayıda yiyecek var.

Bunların başında da işlenmiş etler geliyor. Yani, sucuk, salam ve sosis. Bu gıdalar kalp krizini tetiklediği gibi yağlanma ve damar tıkanıklığına da sebep oluyor.

Kalp doktorları da bu gıdalardan uzak durulması tavsiyesinde bulunuyor. 

Raf ömürleri artırılsın diye bolca tuzlanan ve kimyasallarla tatlandırılan pastırma, jambon, sucuk gibi işlenmiş etler, onlarca kimyasal madde içeriyor. Düzenli ve çok miktarda tüketmek ise kalp sağlığına zarar veriyor.

Sabah Gazetesi’nin haberine göre, ikinci sırada kırmızı et var. Biftek için “Doymuş yağ, kolesterol ve tuz dolu” yorumu yapan doktorlar kırmızı et tüketimine dikkat edilmesi gerektiğini kaydediyor. 

Listenin üçüncü sırasında ise aşırı sodyum içeren patates cipsleri var. 

Habere göre, New England Tıp Dergisi’nde yayınlanan bir çalışma dünyadaki insanların yüzde 99,2 ‘sinin her gün 2,000 miligramdan fazla sodyum tükettiğini tespit etti. (Pek çok sağlık kuruluşu günde 1.500 miligramdan fazlasını önermemektedir) Günde 2.000 miligramdan fazla sodyum tüketen insanlar, her 10 kardiyovasküler ölümden birini oluşturmakta.

Sırada pizza var. Doktorlara göre pizza da çok zararlı. İşlenmiş peynir ve aşırı tuz nedeniyle. Ancak vazgeçemem diyenlere de keçi peynirli, kepek ekmekli pizza öneriliyor.

Bir diğer tehlike de, tuz. Fazla tuz tüketmek tansiyon ile ilgili sorunlara neden olabilir. Kan basıncınız çok yüksekse, atardamarlarınız sertleşebilir ve daralabilir. 

Enerji içecekleri de içerdikleri kimyasallar nedeniyle hayli tehlikeli kategoride.

Bol yağda kızartılmış besinlerden uzak durmak da çok önemli.

Ayrıca hazır noddlelar da içerdikleri aşırı sodyum nedeniyle kalp sağlığı açısından uygun değil.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et