Köpek ve kedi beslerken en çok yapılan hatalar - Azınlıkça
Yaşam

Köpek ve kedi beslerken en çok yapılan hatalar

Barınaklardan veya sokaklardan bir kedi ya da köpek sahiplendiyseniz o hayatını kurtarmış olabilirsiniz.

Ancak bu davranışınızın onun sağlıklı bir şekilde yaşayabilmesi için asla başlı başına yeterli bir sebep değildir. Yeni bir hayvan sahiplendiğiniz zaman özellikle onun beslenme alışkanlığını oturtmalı ve onu sağlıklı bir şekilde beslemelisiniz.

Ev Yemekleri

Kedi ve köpek sahiplerinin en fazla yaptığı hatalar arasında hayvanları ev yemekleri ile beslemek yer almaktadır. Evcil hayvanlarınızın yiyebileceği yemekleri ona ek gıda olarak vermeniz doğru bir davranış olabilir. Ancak ev yemeklerini temel gıda olarak kedi veya köpeğinize yediriyorsanız bu durum son derece yanlış olacaktır.

Kemik ve Balık Kılçıkları

Köpeklerin kemik yemekten hoşlandığını hepimiz biliyoruz. Ancak sadece kemik ile beslenen hayvanlarda bir süre sonra sağlık problemleri ortaya çıkabilir. Kemikleri kemirirken içgüdüsel olarak kalsiyum ihtiyacını karşılayabilen köpekler tavuk ve kuzu kemiği gibi kemikleri kemirdikleri zaman gırtlaklarında sorun yaşayabilirler. Bu kemikler sert olduğu için kedi veya köpeklerinizin yemek borusunda yırtılmaya yol açabilir.

Çiğ Et ve Sakatat

Çiğ etlerde sindirim sisteminde soruna yol açabileceği gibi aynı zamanda parazit riskinin oluşumunda da büyük bir rol oynayabilmektedir. Ayrıca sakatatlar tüberküloz riskini de taşımaktadır. Bu yüzden kedi ve köpeklere hiçbir zaman çiğ et veya sakatat yedirilmemelidir. Evcil hayvanınıza parazit bulaşma riskini yok etmek istiyorsanız bu iki gıdadan uzak durmalısınız.

KAYNAK

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe Çöplüğünde 600'den Fazla Sokak Köpeğinin Yaşam Mücadelesi Ulusal Çapta Tepki Topladı

Yunanistan, İskeçe’deki çöplükte yaşanan trajik durumla sarsılıyor. Sokak hayvanlarına yönelik ihmalin detayları, Adespotoulia Xanthi adlı hayvansever örgütünün yayınladığı görüntülerle gözler önüne serildi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da 2 Kediye Yönelik Vahşetin Cezası 8 Yıl Hapis

Yunanistan’ın başkent Atina’daki Votaniko semtinde, iki kediyi acımasızca öldüren 33 yaşındaki genç adam, yeni Ceza Kanunu’nun getirdiği ağırlaştırılmış hükümler çerçevesinde, şartlı tahliye olmaksızın 8 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yassıköy'ün Sevimli Dostu 'Kurt' Kayıp!

Yassıköy Belediyesi’ne ait sevilen köpek ‘Kurt’, son 10 gündür kayıp. Sakin mizacı ve insanlarla olan yakın ilişkisiyle tanınan ‘Kurt’, Yassıköy sakinlerinin de sevgilisi.
Devamını oku...