Başarılı olup olmadığınızı ölçmek için 5 ipucu - Azınlıkça
Yaşam

Başarılı olup olmadığınızı ölçmek için 5 ipucu

Başarılı olup olmadığınızı ölçmek için 5 ipucu

Bir iş ortamında tüm çalışanlar yaptıkları işin takdir edilmesini bekler ve başarısının sınırlarını görmek için motive edici kimi araçlara ihtiyaç duyar.

Kişinin başarısının boyutunu anlaması için, küçük ip uçlarına dikkat kesilmesi istenen sonucu elde etmesinde hayli faydalı olacaktır.

Forbes Dergisi’nin haberine göre, yıllarca modası geçmiş kariyer başarı tanımlarına saplanıp kaldık. 

Başarının eski tarifinde, başarılı insanların ‘büyük’ işler yapan ve tonlarca para kazanan insanlar olduğu vaaz edilirdi. 

Başarılı insanları arabaları, kıyafetleri, evleri ya da sahip oldukları değerli materyallerle ölçüp değerlendirebilirdiniz. 

Önemli bir işiniz ya da devasa bir eviniz varsa ancak stres nedeniyle erken yaşta kalp krizinden ölüyorsanız size hala başarılı denme ihtimali var mı?

Banka hesabınız kabarıksa ve insanlar sizin her ihtiyacınızla ilgilenmeye hazırken, kariyeriniz nedeniyle çocuklarınızla sağlıklı bir ilişkiniz yoksa, hala başarılı mısınız?

Pek çok kişi ‘hayır’ demiştir bile. 

Unutmayın; başarı, diğer insanların size verdikleriyle, ev, araba, havalı iş konumları, büyük maaşlar, harcama bütçeleriyle ilgili değil.

Gerçek başarının içinizde yarattığınız güçle ve kimsenin size bahşetmediği güçle alakalı olduğunu bilin. 

İşte o ipuçları:

1- Sözünüz geçiyorsa başarılısınızdır. Havalı bir işiniz var ancak sevmeyebileceği düşüncesiyle patronunuza gerçeği söylemekten korkuyorsanız, henüz başarılı değilsiniz demektir.

2- İş verene ya da müşterilere sunduğunuz yardımın onların başarılı olmasına katkı sunduğunu düşünüyorsanız başarılısınız. Diğer insanlar, size ne yapmanız gerektiğini söylüyorsa henüz başarılı değilsinizdir.

3- Omurgalı iseniz ve uygun ortamda nasıl konuşulacağını biliyorsanız başarılısınızdır. Daha özgüvenli biri konuşurken ağzınızı kapalı tutarsanız işyerinde, hala başarılı değilsiniz demektir.

4- Kendinize istediğiniz kadar büyük bir hayal kurma izni veriyorsanız başarılısınızdır. Hayatınız için bir vizyona sahipseniz ve bu yönde adımlar atıyorsanız – küçük büyük ya da ne kadar süreceği fark etmez – o zaman başarılısınızdır.

5- Etrafınızda, sevdiğiniz ve sizi seven insanlar varsa başarılısınızdır. Bu durumda bir işi kaybetseniz bile başkasını bulabilirsiniz. Mevcut kariyer statünüz pek bir anlam ifade etmiyor. Zihniniz, kendinize inancınız ve değerlerine duyduğunuz tutku her şey demektir. 

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et