Mutlu ve huzurlu bir ilişkinin 8 sırrı - Azınlıkça
Yaşam

Mutlu ve huzurlu bir ilişkinin 8 sırrı

Mutlu ve huzurlu bir ilişkinin yolu sandığınız kadar karmaşık değil. Bu listedeki sekiz yöntemi denemenizi tavsiye ederiz.

Herkes size mutlu bir ilişkinin sırrının büyük resmi görmek olduğunu söyleyecektir. Bilirsiniz işte, güven, iletişim ve sevgi yoluyla aranızdaki bağı kuvvetlendirmek… Ayrıca gelecek planlarınız, çocuk yapma fikri ve ekonomik beklenti konusunda da aşağı yukarı aynı ortak görüşlere sahip olduğunuzdan da emin olmalısınız falan filan.

Ancak beraberliğinizin her gün getirdiği güzellikleri gözden kaçırıyorsanız, mutluluğunuzu katlamanızı sağlayacak bir ton fırsatı da kaçırıyorsunuz demektir. Manhattan’dan ilişki terapisti Irina Firstein, her günümüzü ilk gün gibi yaşamamızı sağlayacak ipuçlarını paylaşıyor.

1- ÖPÜŞÜN VE BİRBİRİNİZE DOKUNUN

Sevgi göstermek ve sevgi görmek her şekilde tatmin edicidir. Bu, sevişmeye doğru gidebilir de, gitmeyebilir de ancak iki şekilde de çok güzeldir. Sadece, bunu planlamaktan vazgeçin.

“Birçok çiftin birbirine sevgi göstermeye vakti yok ya da birbirlerine dokunurlarsa bunun sevişmeye evrileceğini düşünüyorlar ve o an sevişmek istemedikleri için birbirlerine dokunmaktan vazgeçiyorlar,” diyor Firstein. “Bu çok yanlış. Dokunmak erotizmin temelidir ve amaç odaklı olmak zorunda değildir. Bu daha çok partnerlerin arasındaki bir oyun gibi olmalı.”

2- GİDİŞLERİNİZİ VE GELİŞLERİNİZİ ÖNEMLİ BİR OLAYA DÖNÜŞTÜRÜN

Sabah kapıdan çıkarken sadece “Hoşça kal!” diye bağırıp kaçmayın.

“Partneriniz giderken ve eve geldiğinde meşgul olduğunuz şeyi bir kenara bırakın ve ona bakın, onu karşılayın ve birbirinizi –ikinizin de diğerinin kollarına kendini bıraktığı türden- kucaklayın. Bu hareket iletişim ve şefkat duygularınızı güçlendirir ve teşvik eder. Her iki tarafa da sevildiğini ve önemli olduğunu hissettirir,” diyor Firstein.

Partneriniz bütün gün ayrı kaldığınızda bu kucaklaşmayı düşünecek ve eve döndüğünde de aynısını bulmak için sabırsızlanacak.

3- ELEKTRONİKLERİ KAPATIN

Sevdiğiniz insanla haftada en az bir saatinizi cihazlarınızdan gelen bildirim ve alarm sesleri olmadan geçirmeye ayırın. Uçak modunu kullanabilirsiniz. “Orada olmalı, meşgul olmamalı ve ilginizi partnerinizin üzerinde tutmalısınız,” diyor Firstein. Herhangi bir dikkat dağıtıcı unsur olmadan rahatça oturabilir, konuşabilir ve anın tadını çıkarabilirsiniz.

4- ANILARINIZI TAZELEYİN

İster ilk buluşmada yediğiniz makarnanın kokusu, isterse onun parfümünün kokusu odayı doldurmuş olsun, duyularınızı mutlu zamanları yeniden hatırlamak için kullanın. Koku güçlü bir şekilde hafızayla ilişkilidir ve aynı zamanda nostalji yaşamak için oldukça erotik bir yöntemdir. Personality and Social Psychology Bulletin’da yayımlanan bir çalışma, nostaljinin sizi gelecek için daha umutlu kıldığını buldu.

5- BİRLİKTE FİZİKSEL BİR AKTİVİTE YAPIN

En sevdiğiniz antrenmanları beraber yaparak mutluluk seviyenizi zirveye taşıyın. Bu, birbirinizin hayatı hakkında değerli bilgiler edinmenin organik bir yoludur ve aynı zamanda bu süreçte daha fit olursunuz. Beraber terlemek sizi daha da yakınlaştıracak: Journal of Personal Psychology’de yayımlanan bir çalışma, köpeği yürüyüşe çıkarmanın ya da yatakta kitap okumanın aksine, yapacağınız alışılmadık bir etkinliğin ilişkiden alınan tatmini yükselttiğini savunuyor.

6- AYNI YATAKTA, AYNI ZAMANDA UYUYUN

Bazı çiftler gece geç saatlere kadar uyanık kalıp televizyon izlemeyi tercih ederken bazıları erken uyumayı seçer. Zamanlamanızı senkronize ederek aranızdaki yakınlığı geliştirebilirsiniz. Yatakta birbirinize iyi geceler öpücüğü vermek de bunu perçinler. Bu mümkün değilse bile haftada bir gün bunu başarmaya çalışmak da önemlidir, diyor Firstein.

7- GÜLÜN

Oldukça basit olabilir, ancak gülmek mutlu bir ilişkinin olmazsa olmazıdır. Kansas Üniversitesinde gerçekleştirilen bir araştırmaya göre, bir kadın bir erkeğin şakalarına ne kadar gülerse, ona romantik olarak bağlanma olasılığı o kadar artar. Ancak bu, erkekler üzerinde stand-up yapma baskısı yaratmamalı: Bir ilişkinin başarılı olduğunun gerçek belirtisi, iki tarafın beraber gülüyor olmasıdır. Birlikte bir komedi şovu izlemeye giderek işe başlayabilirsiniz. Daha sonrasında sadece ikinizin anlayabileceği şakalarınızın olması yakınlaşmanıza yardımcı olur.

8- ŞAŞIRTICI MESAJLAR GÖNDERİN

Dijital bir detoksta olmadığınız zamanlarda, cihazlarınızı romantik faydalar sağlamak için kullanın. Birçok çift sadece günlük, sıkıcı sorular için mesajlaşıyor: “Marketten bir şey lazım mı?” “Çocukları okuldan sonra kim alacak?” Haftada bir gün, partnerinizi sevgi dolu bir mesajla şaşırtın. Onu düşündüğünüzü belli eden ve içten bir mesaj olduğu sürece, açık açık cinsel içerikli olmak zorunda değil. Firstein, “Şahsen ben sürpriz mesajları ve genel olarak bana sürpriz yapılmasını seviyorum,” diye belirtiyor. “Rutin ve alışkanlık romantizmi öldürür. Yenilik ve sürprizler ise işlere heyecan katar.” Partneriniz muhtemelen sürpriz hediyelere ya da çiçeklere de sevinecektir fakat gerçek aşkın bir maliyeti olması gerekmez.

HABERİ KAYNAĞINDAN OKUMAK İÇİN

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et