Bir anda bütün vücuda yayılabiliyor! - Azınlıkça
Yaşam

Bir anda bütün vücuda yayılabiliyor!

Bir anda bütün vücuda yayılabiliyor!

Özellikle zayıf bağışıklık sistemi olanlarda ve yaygın olarak çocuklarda görülmesine rağmen, yetişkinleri de etkileyen molluscum contagiosum hakkında merak edilen tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz…

Molluscum contagiosum nedir? Belirtileri, nedenleri ve tedavisi…

Molluscum contagiosum, kişiden direkt veya bir taşıyıcı (havlu, giysi) ile diğer kişilere aktarılan bulaşıcı bir hastalıktır. Sadece insanlara bulaşır. İki cinsiyeti de eşit düzeyde etkiler. Hastalığın bulaştıktan sonra kuluçka dönemi 2 hafta ile 6 ay arasındadır. Peki, Molluscum contagiosum nedir? Belirtileri, nedenleri ve tedavisi hakkında bilinmesi gerekenler haberimizde…

MOLLUSCUM CONTAGIOSUM NEDİR?

Molluscum contagiosum (MC), yaygın ve bulaşıcı bir viral cilt enfeksiyonudur. Deride kabarık, inci benzeri nodüller veya papüllere neden olur. Her yaşta görülebilmesine rağmen en yaygın olarak çocukları etkiler. MC genellikle normalde birkaç ay içinde herhangi bir spesifik tedavi olmadan iyileşen zararsız bir durumdur.

Bununla birlikte, durumun vücuda yayılması yaygındır, bu yüzden durumun tamamen ortadan kalkması 18 ay veya daha fazla sürebilir.

MOLLUSCUM CONTAGIOSUM BELİRTİLERİ

Genellikle, MC’nin tek belirtisi, cilt üzerinde küçük, sert, kabarık papüllerin (lekeler) olmasıdır. Lekeler ağrılı değildir ancak kaşıntılı olabilir.

Noktalar küçük kümeler şeklinde gelişebilir ve vücudun farklı bölgelerine yayılabilir. En sık koltuk altlarında, dizlerin arkasında veya kasıklarda bulunurlar.

MOLLUSCUM CONTAGIOSUM NEDENLERİ

MC’ye molluscum contagiosum virüsü (MCV) olarak bilinen bir virüs neden olur.

KAYNAK

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et