Bill Gates’ten yaz tatilinde okunabilecek 5 kitap önerisi - Azınlıkça
Yaşam

Bill Gates’ten yaz tatilinde okunabilecek 5 kitap önerisi

azınlıkça

Düzenli kitap okuyan birinin sıkılması pek ihtimal dahilinde olmaz denir. Evde, otobüste, metroda canınızın sıkıldığını hissettiğiniz bir anda, bir kitabın kapağını açmak sıkıntınızı gidermeye yetecektir.

Kelime dağarcığını da geliştiren bu alışkanlıkla birlikte okunan her yeni kitapla yeni başka hayatlar, başka insanlar, başka karakterlere yelken açılıyor.

Bilimsel araştırmalarda düzenli kitap okumanın beyinde yeni nöron bağlantıları oluşturduğu söyleniyor.

Ancak çoğu zaman, “Ne okusam?” sorusu beyni çepeçevre sarıyor. 

Tatile giderken yanına olabildiğince az eşya aldığını belirten Bill Gates, yaz tatilinde hangi kitapları okusam diye düşünenler için beş kitaplık bir öneri listesi hazırlamış.

CeoTudent’in derlemesine göre bu beş kitap şöyle sıralanıyor:


1) The Future of Capitalism

Collier’in son kitabı, kapitalizmin nereye gittiğine dair bir bakış açısı sunuyor.


2) Nine Pints

“Belirli bir konuyla ilgili derinlere inen kitapların büyük bir hayranıyım, bu yüzden Nine Pints (başlık ortalama yetişkinin kan hacmine atıfta bulunuyor) listemde.” diyen Gates’in önerdiği bu kitabın kapağında şunlar yazıyor: “Para, tıp ve kanın gizemlerine yolculuk.”.


3) Upheaval

Kitap, kriz anlarında toplumların nasıl tepkiler verdiğini anlatıyor. Ulusların, iç savaş, yabancı tehditler ve genel kötüye gidiş gibi temel zorluklarla nasıl mücadele ettiğini göstermek için bir dizi büyüleyici vaka çalışmasını örnek gösteriyor.


4) Presidents of War

“Bu kitabı almaya karar vermemi sağlayan şey, Vietnam Savaşı’na olan ilgimdi. Bitirdiğimde, sadece Vietnam hakkında değil, ABD’nin 19. yüzyılda ve 1970’lerde girdiği diğer sekiz büyük çatışma hakkında da birçok şey öğrendim.”


5) A Gentleman in Moscow

A Gentleman in Moscow, listedeki tek roman olma özelliğine sahip. Bir Moskova otelinde ömür boyu ev hapsine çarptırılan bir Kont hakkındaki yazılan bu roman, herkesin tadını çıkarabileceği ilgi çekici bir hikayeye sahip.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.