Öleceğini öğrendiği bebeğini, çok önemli bir neden dolayı doğurdu - Azınlıkça
Yaşam

Öleceğini öğrendiği bebeğini, çok önemli bir neden dolayı doğurdu

bebek 33304

Amerika Birleşik Devletleri’nde bir anne, doğumdan kısa bir süre sonra hayatını kaybedeceği söylenen bebeğini herkesi duygulandıran bir gerekçeyle doğurmaya karar verdi.

Ardından bebeğini doğurdu ve bir hafta yaşadıktan sonra hayatını kaybeden kızının organlarını bağışladı. Bebeğin organları iki başka bebeğe hayat verdi.

Anne Krysta Davis’e doktorlar, 18 aylık hamileyken bebeğinin anensefali ile doğacağını, yani beyninin bir kısmının olmayacağını söyledi. Buna rağmen Davis ve Derek Lovett Jr. çifti bebeklerinin doğumunu bekleyeceklerini belirtti.

Gebeliği sonlandırmayan Krysta, bebeğinin diğer organlarının fonksiyonlarını yerine getirip getiremediğini sordu.

Doktorlardan bu konuda olumlu yanıt alınca da bebeğini doğurmaya karar verdi. Krysta ve Derek’in Rylei adlarını verdiği kızları dünyaya geldi ancak küçük bebek geçtiğimiz günlerde hayatını kaybederek yalnızca bir hafta yaşayabildi.

Anne Krysta ise organ bağışlama kararıyla ilgili olarak “Onun doğmasını sağlamak organlarını bağışlayabilme fırsatını sağladı. Bu da diğer annelerin bizim aksimize bebeklerini eve götürebilmeleri anlamına gelirdi. Bu kararla beraber doğum sürecini geçirdik ve gücümüzün çoğunluğu ondan geldi. Doğum süreci çok olumluydu ve çoğu ailenin yaptığı gibi yapabileceğimiz her şeyi yaptık. İki bebeğin hastaneden aileleriyle çıkabilmesine katkı sağlamak bizi çok etkiledi” dedi.

Anne Krysta’nın bu cesur kararı iki bebeğe can oldu. Bebeğinin kalp kapakçıkları bağışlandıktan sonra diğer iki bebeğin kurtarılmasına yardımcı olurken, akciğerleri bir araştırma vakfına gitti.

HABERİ KAYNAKTAN OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.