Cep telefonuna gelen mesajı tıklayınca, banka hesabındaki parayı çaldırdı - Azınlıkça
Yaşam

Cep telefonuna gelen mesajı tıklayınca, banka hesabındaki parayı çaldırdı

telefon

İlginç telefon dolandırıcılığı vakaları dünyanın her yerinde sürüyor. Bir dönem Bulgaristan’daki dolandırıcılar Yunanistan’dan telefon hattı alarak kurbanlarını arıyor ve evlenmek isteyen mağdur durumdaki Müslüman kızı rolüyle kurbanlarından para kopartıyordu.

Çeşitli telefon dolandırıcılıkları haberlerine bir yenisi eklendi. Bu sefer Türkiye’nin Diyarbakır şehrinde çiğköfteci dükkanı işleten Musa Ayşin, cep telefonuna gelen linki tıklayınca dolandırıcılar banka hesabını boşalttı.

Ayşin cep telefonuna gelen mesajdaki linke tıkladıktan sonra gördüğü bankasının sahte logosuna aldandı ve şifresini girdi. Hesap bilgilerinin girilmesiyle de 30 bin liralık banka hesabı sıfırlandı. Ayşin, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

DHA’nın haberine göre Ayşin’in cep telefonuna Mayıs ayında ‘Bankanız şimdiye kadar sizden almış olduğu 528 TL dosya masrafını iade etmektedir, iadeniz için giriş yapın’ yazılı kısa mesaj geldi.

Mesajdaki linke tıklayan Ayşin, açılan sayfada yıllarca çalışıp bütün birikimini yatırdığı bankanın logosunu görünce hiç düşünmeden istenen müşteri numarası ve banka şifresini girdi.

Şifreyi girdikten sonra sayfanın kapandığı gören Ayşin, aynı linke tıklayarak bir daha girmek istedi ama bir sonuç alamadı. Daha sonra hesap bilgilerini kontrol eden Ayşin, yıllarca biriktiği 30 bin lirasının çekildiğini fark etti. Dolandırıldığını anlayan Ayşin, bankayı arayıp başına gelenleri anlattı.

Ancak banka ile görüşmelerden herhangi bir sonuç alamayınca konuyu yargıya taşıdı.

İLGİLİ HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.