Azınlığa ayrımcılık: İskeçe’ye para var, Gümülcine’ye yok! - Azınlıkça
Yaşam

Azınlığa ayrımcılık: İskeçe’ye para var, Gümülcine’ye yok!

Azınlığa ayrımcılık: İskeçe’ye para var, Gümülcine’ye yok!

Gümülcine Hayriye Medresesinde Türkçe ve din derslerinin kısıtlanmasına yönelik işgal ve protesto eylemleri devam ederken, İskeçe Belediyesi sadece 40 talebesi bulunan Şahin Medresesi’ne bir taksitle toplam 226 bin Euro’luk bir yardım verilmesini kararlaştırdı.

İskeçe Belediye Meclisinden çıkan karar gereği Şahin Medresesi Encümen Heyeti’ne verilmek üzere toplam 226 Bin Euro’luk yardımının Şahin Medresesi Encümen Heyetine verildiği ortaya çıktı.

Öte yandan Gümülcine şehrinde yüzyıllardır eğitim veren Hayriye Medresesi’nde yaklaşık 200 talebenin bulunmasının yanı sıra Kayalı Erkek Öğrenci Yurdu ve Kız Öğrenci Yurtlarının da okul çatısı altında faaliyet göstermesine rağmen Gümülcine Belediyesi’nin yıllık olarak verdiği cüz’i ve sembolik yardım miktarı dışında Gümülcine Hayriye Medresesine Yunanistan Eğitim Bakanlığı dahil devletten hiçbir yardımın yapılmadığı öğrenildi.

Gümülcine Hayriye Medresesinde okul giderlerinin karşılanması amacıyla yıllık olarak her talebenin gerek okul gerekse de yurt için bir katkı payı ödediği ve bunun yanı sıra Gümülcine Vakıflar İdaresi’nin de vakıf gelirlerinden belirli bir yardımı Hayriye Medresesine yaptığı belirtiliyor.

Şahin Medresesine yapılan yardımla ilgili İskeçe Belediye Meclisinin kararı şu şekilde:

Azınlığa ayrımcılık: İskeçe’ye para var, Gümülcine’ye yok!

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.