80 gündür sahibini öldüğü yerde bekleyen köpek duygulandırdı - Azınlıkça
Yaşam

80 gündür sahibini öldüğü yerde bekleyen köpek duygulandırdı

kopek sahibi 11

Çin’in özerk bölgelerinde İç Moğolistan’ın Hohnot kentindeki işlek caddede bir köpek bekliyor. İnsanlar yanına yaklaştığında kaçan bu köpeğin hikayesi ise Çin’de sosyal medyanın en çok konuşulan olayı.

BBC Türkçe’de yer alan ve Ahval’in aktardığı habere göre köpeğin görüntüleri ilk olarak Çin’in Facebook’u olarak bilinen Sina Weibo adlı platformda paylaşıldı. Videonun popüler olmasının ardından, Pear Video adlı sitede köpeğin yolda bekleyişinin arkasında yatan hikayeyi araştırdı.

Sitedeki habere göre, köpek, sahibinin öldüğü gün olan 21 Ağustos’tan beri tam sahibinin öldüğü yerde bekliyor.

Köpeği her gün orada gördüğünü anlatan bir taksi şoförü, “Biz sürücüler bu küçük köpeğe yiyecek bir şeyler veriyoruz ama arabadan inip yanına yaklaşmaya çalıştığımızda hemen kaçıyor” diyor ve köpeğin sahibiyle yakınlığını şöyle anlatıyor:

“Sahibiyle köpeğin ilişkisi çok yakındı. Sahibi öldükten sonra bu köpek orada beklemeye başladı. Her gün orada. Onu hep görüyorum. O adamla köpeğin bağı çok hakikiydi.”

Köpeğin yolda beklediğini gösteren video 10 Kasım’da çekilmiş ve Sina Weibo adlı platformda paylaşılmış.

Köpeği her gün orada gördüğünü anlatan bir taksi şoförü, “Biz sürücüler bu küçük köpeğe yiyecek bir şeyler veriyoruz ama arabadan inip yanına yaklaşmaya çalıştığımızda hemen kaçıyor” dedi.

Çin’de bir köpek, 80 gündür sahibinin öldüğü yerde bekliyor

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et