Şapçı’da altın arama izin çıkmadı! - Azınlıkça
Yaşam

Şapçı’da altın arama izin çıkmadı!

Şapçı’da altın arama izin çıkmadı!

Makedonya – Trakya İdari Sekreterliği (Apokentromeni Dikisi) Koordinatörü’nden Şapçı’da (Sapes) altın arama çalışmalarına izin çıkmadı.

Batı Trakya’da Rodop iline bağlı Şapçı’da altın çıkarma çalışmaları için çevre şartlarının onaylanması talebiyle sunulan rapor Makedonya-Trakya İdari Sekreterliği Koordinatörü Dr. İoannis Savvas tarafından reddedildi.

Gerekçeli kararda, kurum ve derneklerin olumsuz raporlarının yanı sıra “toplumsal uzlaşının sağlanamamasının” Makedonya-Trakya İdari Sekreterliği’nin ilgili şirkete altın arama çalışması için gerekli yeşil ışığı yakmasına müsaade etmediği belirtildi.

Karar alınmadan önce bütün kurum, kuruluş ve resmi dairelerin sunduğu raporların değerlendirildiği ve özellikle de Doğu Makedonya-Trakya Eyalet Başkanlığı Çevre İzinleri Komisyonu’nun olumsuz raporunun dikkate alındığı kaydedildi.

20 yıldır bölgedeki altın madenlerine hayır diyen Evros ve Rodop toplumlarının bu talebi de Azınlıkça’nın aktardığına göre gerekçeli kararda “gerekli sosyal uzlaşının sağlanamaması” olarak yer aldı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.