Mahkeme kararı çıktı: Meşe’deki çadırlar kaldırılıyor mu? - Azınlıkça
Yaşam

Mahkeme kararı çıktı: Meşe’deki çadırlar kaldırılıyor mu?

Mahkeme kararı çıktı: Meşe’deki çadırlar kaldırılıyor mu?

Gümülcine (Komotini) Belediyesine bağlı Meşe (Mesi) sahilinde çadır, karavan ve prefabrik ev sahiplerine mahkemeden kötü haber gelmeye başladı.

İlk çıkan kararların kamu lehine olduğu kaydedilirken, Azınlıkça’nın yerel Hronos gazetesinden aktardığına göre bu da Meşe sahilindeki çadırı bulunanların bu yapılarını sahilden sökmeleri gerektiği anlamına geliyor.

Hatırlanacağı üzere Meşe  sahil şeridindeki karavan, çadır ve prefabrik ev sahipleri, yapılarının “kaçak” olduğu gerekçesiyle haklarında çıkan “bölgeden uzaklaştırılması” kararını engellemek için hukuk mücadelesi başlatmışlardı.

2014 yılı Ocak ayı ortalarında Kamu Emlak Şirketi tarafından alınan kararla Meşe sahilinde yaz döneminde kullanılan yapıları bulunan 237 kişinin söz konusu yapılarını bölgeden uzaklaştırması istenmişti. Bahse konu yapı sahiplerinin bir kısmı konuyla uğraşmayı bırakarak Meşe’den ayrılmayı tercih ederken, bazılarının ise yasal yollara başvurarak yargı uygulamasının engellenmesi için toplu müracaatta bulunmuştu. Kesilen 900 euro ceza ise bütün “çadır” sahipleri tarafından ödenmişti.

Gümülcine Belediyesi belge istedi

Mahkemeden gelen ilk kararların kamu lehine olduğu öğrenildi. Bundan böyle mahkeme kararına uymayacak olanlar, inşaat ihlali sorunlarıyla da karşı karşıya kalacak.

Gümülcine Belediyesi İnşaat Dairesi, yayınladı belge ile Meşe sahil şeridinde yapısı bulunanların bu yapıların yasallığını kanıtlayan veri ve evrakları sunmaları istendi. Bahse konu yapıların yasal olduğuna dair belgelerin bulunmadığı durumlarda ise, yapıların memurlar tarafından yerinde incelenmesi için rapor hazırlanacak.

Geçmişte İmaret (İmeros), Maronya ve Hacılar (Proskinetes) sahillerinde çadır ve yapıları bulunan vatandaşları uzaklaştırmak için de benzer sürecin işlediği belirtildi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et