İskeçe Salihoğlu azınlık okulu statüsüne geçti - Azınlıkça
Yaşam

İskeçe Salihoğlu azınlık okulu statüsüne geçti

İskeçe Salihoğlu azınlık okulu statüsüne geçti

Batı Trakya’nın İskeçe’de (Xanthi) bulunan Muzaffer Salihoğlu Ortaoklu ve Lisesi’nin statüsünde değişikliğe gidildi.

Eğitim, Araştırma ve Dinişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan ve mecliste 11 Eylül Salı günü kabul edilen yasal düzenleme kapsamında İskeçe Muzaffer Salihoğlu’nun statüsü “Özel Azınlık Ortaokulu ve Lisesi”nden “Azınlık Ortaokulu ve Lisesi”ne dönüştürüldü.

“Özel” (idiotiko) okul olmaktan çıkartılan ve azınlık okulları statüsüne getirilen okulun bundan böyle bütün azınlık okulların dahil olduğu 694/1977 sayı ve tarihili yasaya tabi olacağı belirtildi.

Yapılan yasal düzenlemede ayrıca okulun encümen heyeti tarafından idare edilmesi öngörülmekte. Ancak encümen seçimleri gerçekleştirilene dek okul “müdür, müdür yardımcısı ve okul aile birliği başkanı”ndan oluşan bir heyet tarafından idare edilecek.

Bir yıl içerisinde çalışma izni alması gereken okulun, gerekli ruhsat ve izni alana kadar yasal sayılacağı da kaydedildi. Eğitim kadrosunda ise herhangi bir değişikliğe gidilmeyeceği aktarılan okulla ilgili bir de fizibilite raporu hazırlanacak. Okul binasının durumu ile ilgili hazırlanacak rapor için de özel bir kurul oluşturulacak.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.