‘Hükümet Batı Trakya’da hayvan besicisi istemiyorsa bilelim’ - Azınlıkça
Yaşam

‘Hükümet Batı Trakya’da hayvan besicisi istemiyorsa bilelim’

‘Hükümet Batı Trakya’da hayvan besicisi istemiyorsa bilelim’

Batı Trakyalı hayvan besicileri günden güne gelirlerinin eridiğini görüyor.

Fiyatlardaki düşüşle birlikte mesleği bırakanlar artmaya başlarken, hayvan besiciliğine devam edenler de güçlükle bu mesleği yapıyorlar.

Rodop ilindeki hayvan besicilerinin en güncel sorunu ise süt fiyatlarıyla ilgili. Rodop Hayvan Besicileri Derneği Başkanı Sakis Kosoutzis, ürettikleri sütü üretim maliyetinden daha düşük fiyata satmak zorunda kaldıklarını anlatıyor. Azınlıkça’nın aktardığına göre Kosoutzis yerel Hronos gazetesine yaptığı açıklamada “Sütün maliyeti 72 cent biz 70 cent’ten satıyoruz” derken “Son iki aydır sınır bölgesi olan Trakya’da fiyatlar böyle. Hükümet açık açık bize bu mesleği yok etmek istediğini söylesin, yalanlar sona ersin. Boşuna çile çekiyoruz ve masraf yapıyoruz. İktidara gelmeden önce çiftçilerle ilgili başka şeyler söylüyorlardı ama şimdi görünen o ki hayvan besicilerin bitirmek istiyorlar” ifadelerini kullandı.

Kosoutzis açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Her günü gibi çok sayıda koyun kilosu 1 euro’dan kesime gönderiliyor. Hayvan besicileri olarak koyunların sayısını düşürmeye çalışıyoruz, çünkü Trakya’da bu mesleği bitirmek istiyorlar”.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.