İskeçe merkezdeki üç cami şehir planında ‘cami’ olarak gözükmüyor! - Azınlıkça
Yaşam

İskeçe merkezdeki üç cami şehir planında ‘cami’ olarak gözükmüyor!

İskeçe merkezdeki üç cami şehir planında ‘cami’ olarak gözükmüyor!

İskeçeli mühendis Adnan Tevfikoğlu İskeçe şehrindeki üç merkez camisinin şehir planında cami olarak değil de ortak kullanım alanı “κοινόχρηστος χώρος” olarak gözüktüğünü söyledi.

İskeçe Hürriyet Camii

(İskeçe Hürriyet Camii)

İskeçe kentinde Hürriyet Camii, Selvili Camii ve Çınar Camii’nin şehir planında cami olarak gözükmediğini kaydeden Tevfikoğlu, söz konusu üç caminin İskeçeli vatandaşların ortak kullanım alanı olarak gözükmesi sebebiyle doğan tehlikeye dikkat çekerek,  “Yoksa çok yakında namazların şehir merkezinde kılınacağını” öne sürdü.

İskeçe Çınar Camii

(İskeçe Çınar Camii)

İskeçe Belediye Meclis’inde yönetimde ve muhalefette yer alan azınlık üyelerinin söz konusu üç caminin şehir planında cami olarak kaydedilmeleri konusunda çaba sarfedip sarfetmedikleri ise henüz herhangi bir açıklama yapmadıkları için bilinmiyor. 

İskeçe Selvili Camii

(İskeçe Selvili Camii)

Adnan Tevfikoğlu’nun paylaşımı şöyle:

“Cinci hoca önce İskeçe’nin Hürriyet camisini, Selvili camisini ve Çınar camisini Yunan devletinden kurtarsın. Bu üç cami şehir planında cami olarak değil de ‘κοινόχρηστος χώρος’ olarak gözüküyor. Gümülcineyi henüz incelenedim. Hak hukuktan bahsediyorsa her kimse ο cinci hoca önce camiye baksın. Yoksa çok yakında namazlarını platiyada kılacak.”

İskeçe merkezdeki üç cami şehir planında ‘cami’ olarak gözükmüyor!

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.